Отидете към основна версия

1 809 2

Икономистът Стоян Панчев се обяви за намаляване на ДДС

  • ддс-
  • стоян панчев-
  • икономика

За намаляване на данъка върху добавената стойност се обяви в интервю за предаването "Преди всички" на "Хоризонт" председателят на Българското либертарианско общество Стоян Панчев. По думите му по този начин ще се отговори на проблемите на инвеститорите.

„По-добрият отговор е да намалим цялостно ДДС. Но ако има и намаляване на определен тип стоки и услуги, отново е по-добре отколкото да задържаме на това ниво, което имаме сега“, смята Стоян Панчев.

Той се обяви и за намаляване на осигуровките и предупреди, че и правителственият бюджет, и алтернативният бюджет на БСП няма да доведат до необходимите реформи в страната.

„Нямаме десен бюджет в случая. Имаме едно надцакване кой от двата е по-ляв. Дори самите синдикати казаха, че сегашният правителствен бюджет бил чудесен. Това трябва да ни показва, че нещо е твърде сбъркано вътре в него“, отбеляза икономистът.

От дейността на правителството в този бюджет не виждам политика, която може да доведе до покачване на доходите, отбеляза икономистът и добави: "Тук става въпрос за класическо преразпределение от едни към други".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • БСП иска 5% ДДС и безплатни детски градини

    Жените социалистки от София, Монтана, Враца и Видин предлагат в алтернативния бюджет на страната за 2019 година да залегнат семейно подоходно облагане ...
    15.10.2018
    1 868
    20
  • Горанов: ДДС остава на 20%

    Финансовият министър Владислав Горанов бе категоричен, че няма да допусне различни ДДС ставки за определени стоки. "Ако крайният ефект ще е на ...
    25.09.2018
    1 485
    13
  • СДС: Стига популизъм с хляба

    Съюзът на демократичните сили определя като популистки заиграванията с цената на хляба и от управляващи, и от парламентарната опозиция. Това се каз ...
    21.09.2018
    1 178
    15