Last news in Fakti

25 Септември, 2018 17:32 1 480 13

Горанов: ДДС остава на 20%

  • ддс-
  • финанси-
  • бюджет-
  • владислав горанов

Финансовият министър Владислав Горанов бе категоричен, че няма да допусне различни ДДС ставки за определени стоки.

"Ако крайният ефект ще е намаляване на цените на определени стоки, има ясна гаранция, че това няма да се случи, или ефектът ще бъде изключително краткотраен, след което крайният резултат ще бъде само объркване на данъчната система на държавата и загуби за бюджета", поясни пред БНР Горанов.

Той припомни, че в коалиционното споразумение между ГЕРБ и Обединените патриоти е записано, че данъците няма да се променят по време на мандата на настоящия кабинет.

В отговор на въпрос на "Хоризонт" финансовият министър още обяви, че таванът върху пенсиите най-вероятно няма да отпадне от догодина. По думите му, за да се стигне до цялостно отпадане на максималното ниво на определени пенсии, трябва да се преодолеят несъвършенствата в системата:

"Докато през времето не се изчерпят тези периоди, през които информационната система на Националния осигурителен институт не е функционирала и не е събирала данни за осигурителния принос, а това са периодите след 1997-а с някои пропуски и след 2000-та година с пълни данни за осигуряването на всички лица, тогава и само тогава можем да говорим, че всички пенсии се получават справедливо, с максимална връзка между приноса и размера и тогава можем с лека ръка да премахнем тавана", допълни Горанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дионтей

    3 3 Отговор
    Евала, машала...
  • 2 Коментар

    16 2 Отговор
    В РУМЪНИЯ ГО НАМАЛИХА.
    ЩО ТАКА НАЛИ ПРЕДИ 10г.Бяхме с Еднакъв СТАРТ.ПЪК ТЕ ВЕЧЕ ИМАТ ПО ВИСОК СТАНДАРТ И ПО НИСКО ДДС.
    ЩО ТАКА🤔
  • 3 Снайперист

    7 0 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !

    Коментиран от #4

  • 4 Истината

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Снайперист":

    Адолф Хитлер-единствения истински приятел на България.
  • 5 WWW

    13 0 Отговор
    Ако назначените от ДС-бизнесмени не крадат, ДДС-то ще е 5%
  • 6 Вова

    14 1 Отговор
    Келешът посерко счетоводител, което си играе на министърче!
  • 7 Така де

    6 1 Отговор
    Прав е , че премахването на данъка ще намали цените точно за 1 година и пак ще хвръкнат до небесата, заради алчността на търговците... НО!!! Ако се сложи БОРД на цените и се определи колко % може да е надценката на производител и търговец, тогава ЦЕНИТЕ ще останат за дълго ниски. Явно ГРОБарите не искат да слогат БОРД на надценките, защото бизнеса нали е в тяхни фирми

    Коментиран от #9

  • 8 тоя с магарето

    0 6 Отговор
    Горанов е много прав и един (ако не и единствен) от малкото читави министри. На светлинни години по напред е от тъпата Корни, която е просто една селска пръчка, популист.

    Коментиран от #13

  • 9 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Така де":

    Има едно друго НО!!!! Вика му се ПАЗАРНА ИКОНОМИКА. Не става с БОРДОВЕ и други глупости.
  • 10 анонимен

    1 0 Отговор
    Ще определят каква да е печалбата на производителите. Това няма как да се случи. Аз като производител, няма как да отида в магазина за части, торове, препарати и семена и да кажа да продавачите да ми ги дадат 2 пъти по-евтино, защото някой си е решил, че трябва да си продавам селскостопанската продукция с определена печалба, защото хората трябва да ядат евтин хляб. Това си звучи абсурдно отвсякъде и само комунист или идиот може да вярва в подобни изказвания.
  • 11 Волен

    2 0 Отговор
    Да защото краденето си заслужава!Ако ддс е 7-9% никой нема да се занимава!От 20% ддс най се облажват тези дето са на власт,те и за това не дават да се издума за намаляване!Народа спи ,а управляващите
    крадът с гъзовете си!
  • 12 Волен

    3 0 Отговор
    Бюджета губи постоянно ,защото хората изчезват!Остават само консуматорите в лицето на ОРКИТЕ!
  • 13 счетоводител

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "тоя с магарето":

    Колкото разбира твоето магаре от икономика ,толковА РАЗБИРА И министърчето и кака корни,то затова сме на този хал!