15 Октомври, 2018 09:04 1 848 20

БСП иска 5% ДДС и безплатни детски градини

  • бсп-
  • ддс-
  • корнелия нинова

Трябва да се даде шанс и да бъде подкрепяно и подпомагано българското семейство

БСП иска 5% ДДС и безплатни детски градини - 1

Жените социалистки от София, Монтана, Враца и Видин предлагат в алтернативния бюджет на страната за 2019 година да залегнат семейно подоходно облагане, намаляване на 5% ДДС върху цената на хляба, млякото и сиренето, както и общинските детски градини да бъдат безплатни. Тези идеи ще бъдат предложени на НС на БСП и на парламентарната група на „БСП за България“. Това стана по време на инициираната от Обединението на жените социалистки от БСП – София кръгла маса на тема „Ролята на жените за преодоляване на демографската криза и диспропорциите в изоставащите северозападни райони“, което се провежда в Монтана, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Специален гост на форума бе председателят на НС на БСП Корнелия Нинова. В обръщението си към участниците в събитието тя акцентира върху това, че решаването на демографските проблеми заема ключово място в проекта „Визия за България“ и се ангажира всички добри предложения, които направиха жените социалистки, да намерят своето място в окончателния вариант на „Визия за България“.

„Няма нищо по-естествено от това- жените да се грижат и защитават бъдещето на нацията. Убедена съм, че днес ще успеем да формулираме конкретни предложения и работещи решения“, това каза в началото на събитието председателят на софийското обединение на жените социалистки Таня Найденова.

В кръглата маса взеха участие народните представители от Монтана, Видин и Враца Атанас Костадинов, Филип Попов и Николай Иванов, както и председателят на Националното обединение на жените социалистки Катя Николова. Основен лектор в първия панел бе проф. Емилия Масларова, председател на Съвета по социална политика към НС на БСП. Според нея помощите за деца трябва да се обвързват не само с посещението им в училище, но и с успеваемостта им в учебния процес.

„Трябва да се даде шанс и да бъде подкрепяно и подпомагано българското семейство, но това, което е - отговорно, работещо, интелигентно, образовано, социализирано и обществено ангажирано“, категорична е проф. Масларова.

Председателят на Националното обединение на жените социалистки Катя Николова посочи, че темата за демографската криза е в центъра на внимание и заема важно място в работата на обединението, наред с превенцията и борбата с домашното насилие и насилието над жени и деца. Николова посочи, че през следващата година акцент ще бъде темата за включване на повече жени в политиката и участието им в предстоящите избори през 2019 г. и най-вече в местните.

„Активното участие на жените социалистки в представянето пред обществото на „Визия за България“ ще им даде възможност да станат разпознаваеми и избираеми като общински съветници и кметове“, убедена е Катя Николова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 haha

    22 0 Отговор
    Аз едно не разбирам. Ако хляба струва бруто 1 лев, и се продава за 1.20 с ДДС, кое ще спре нашите състрадателни и загрижени за обществото "бизнесмени" да го пуснат за 1.14 лева, което с ДДС пак ще си е 1.20, само дето те ще печелят повече. Все пак всяка нова S-Klasse струва повече от предната, и те са хора !
  • 2 Пеньо

    15 8 Отговор
    Като вземете властта, направете и млякото и сиренето безплатни. Всъщност това вече сме го чували: "всекиму според потребностите"!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 664

    18 6 Отговор
    Имаше един виц за изпълнението или не на обявения устно подарък на сватба. Същата работа. Те комунистите само чакат да се посъберат пари и да дойдат на власт. Скоро след това се изхлузват от нея с извинения но държавната хазна е изметена. Аз предлагам луканката, един вид гроздова и бензинът да са безплатни.
  • 5 Добра посока, но

    4 3 Отговор
    крайно недостатъчно като мерки. Какво да се чудим, след като една нормална некорумпирана опозиция досега 1000 пъти да е организирала протести и митинги. В БГ отдавна няма политически партии. Вс. крадат и убивст българите и БГ
  • 6 Атака

    12 3 Отговор
    Нинова тук се е намазала с олио , все едно ще се бори като пехливанин...!
  • 7 мъже социалисти

    12 2 Отговор
    Еее, ама като сте почнали - карайте докрай ! Искаме не само безплатни детски градини ,искаме безплатни хотели (по морето основно) ,безплатни ресторанти и безплатни барове ! Искаме алкохола и цигарите да се без ДДС ( даже ,не е лошо да се дотират от държавата) ,както и всяка жена да не отказва секс (ако си поискаш) ! Ако не се осигурят горните ни искания ,ще протестираме до дупка ( в кварталната кръчма) ! Оставкаааа !
  • 8 Ахаха

    3 7 Отговор
    По-тъпо предложение не бях чувал!!! С 5% ДДС не можеш да платиш заплатите и офисите на чиновниците , които ще го събират!!! ДДС на храните трябва да се махне, защото приходите от това ДДС отиват за заплати и подръжка на офисите на ИЗЛИШНИТЕ ДЪРЖАВНИ ДАНЪЧНИ ЧИНОВНИЦИ!!! С премахване на ДДС на храните ще могат да се УВОЛНЯТ ХИЛЯДИ ЧИНОВНИЦИ!!! Също така трябва да се сложи таван на надценките на храни!!!! Истинската цена на един хляб със сегашно качество трябва да е 70 стотинки, едно кисело мляко по БДС трябва да е 80 стотинки, един килограм свинско и пилешко месо трябва да е 5 лева, един килограм сирене по БДС трябва да е 10 лева, един килограм кашкавал трябва да е 14 лева, 1кг качествен боб 3-4 лева, 1 кг лешник трябва да е 8 лева, 1кг бадеми 6 лева, 1 кг орехи 5 лева

    Коментиран от #10

  • 9 гост

    5 0 Отговор
    Вие подпомагате работещите родители като им предоставяте отстъпка от данъчната основа на годишна база в размер средно по 20лв на дете. Вие облекчавате родителите на българското дете с под 2лв на година за това, че работи. Знаете ли, че един ученик стартира с минимум 3лв дневни, което е 70лв месечно, а вие му давате под 2лв? В развитите страни облекченията стигат до 20% от облагаемият доход, което са хиляди годишно,а у нас е смешка.
  • 10 ха ха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ахаха":

    аааааа, тия и без тва са много - клъцване за тех с гаранция... няма нужда да храним толкоз плужек ;)
  • 11 Гост

    9 0 Отговор
    Кака Кури като е в опозиция иска само да дава ,че ако дойде на власт (пази Боже) да може да граби яко! Но нейното няма да се вижда,само на предишните ще се вижда!
  • 12 Petko

    11 1 Отговор
    Връщат старите комунистически трикове, за да лъжат хората.
  • 13 Нона

    11 0 Отговор
    Кога Корнелия ви върне Техноимпекс тогава ще видите данъчни облекчения и ниски цени.
  • 14 И аз И аз

    2 0 Отговор
    Аз също искам.........
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 бббббб

    5 0 Отговор
    Чувал съм,че преди 15-17 години кмета на Несебър е направил всички ЦДГ безплатни за децата на жителите на града.А,за първо дете общината изплащала 2000лв.на майката.В момента не знам дали все още стои това облекчение или е премахнато през последните 10 години.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Нинова.......то и аз искам

    4 0 Отговор
    Да ти тегля една патка........
  • 19 Грую

    1 0 Отговор
    За това нямат електорат. В момента данъчните не следят ефективно дори при една ставка от 20%, а при различни ставки администрирането на този данък ще е в пъти по-трудно и вече ще бъде съвсем невъзможно за контрол от НАП. След грешката на Станишев с въвеждането на плоския подоходен данък сега нещо пак им дойде енергия от някъде за вършене на глупости. Семействата трябва да се подпомагат като се развива трудовия пазар, привличат се качествени инвеститори, които имат кадрова политика и са склонни да плащат по-големи възнаграждения, а не мошеници, които са се забатачили някъде другаде и са дошли тук да избиват, плащайки минимални заплати и трупайки нови батаци към фиска - ниско качествени инвеститори, които не само не са склонни да инвестират в кадри, но и се оплакват, че нямало такива качествени и с мерак да работят за 500 лева на месец!
  • 20 сноу

    3 0 Отговор
    То Курито само сладки приказки от устата му бе..ама то направо шербет.Само че на безплатното знаеш ли кой каца най-напред-манго и джанго.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове