Отидете към основна версия

5 397 8

Френска компания открива над 200 работни места в София

  • bic-
  • бик-
  • софия-
  • център

Търсят се анализатори на данни, специалисти в дигиталния маркетинг и търговци, с опит в електронна търговия

Френският гигант за химикалки, самобръсначки и запалки Bic обяви в четвъртък намерението си да открие свой център в София, съобщи в. „Монд“.

Стъпката е част от стратегията за преструктуриране на холдинга. Тя предвижда да бъдат съкратени около 450 позиции в световен мащаб, главно в администрацията, като същевременно се създадат 400 нови работни места.

Половината от тях ще са в новия офис на Bic в София.

Съкращаването на работните места трябва да започне от края на 2019 г., след процедура по информиране на персонала и ще продължи до 2022 г.

Bic си е поставил за цел до 2022 г. да трансформира на дейността си, като цел е подобряване на ефективността и сближаване с крайните потребители, особено чрез новите технологии. За целта френската компания ще търси да наеме анализатори на данни, специалисти в дигиталния маркетинг и търговци, с опит в електронна търговия, каза специалистът по връзки с инвеститорите и пиар Софи Палиез-Капиан.

Bic има 13 600 служители по целия свят. От тях 1 800 души са във Франция. Фабриките няма да бъдат засегнати от това преструктуриране.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.

Свързани новини