Отидете към основна версия

10 724 27

Две авиокомпании пуснаха в един и същи ден

  • wizz air-
  • bulgaria air-
  • санкт петербург-
  • софия-
  • полети

Полетите от София до Санкт Петербург ще бъдат три пъти в седмицата

Снимка: Shutterstock

Две авиокомпании – Wizz Air и Bulgaria Air, пуснаха едновременно полети от София до руския град Санкт Петербург. Еднопосочният билет на нискотарифния авиопревозвач е 29.99 EUR. Българският национален превозвач предлага до 16 февруари двупосочен билет на промоционална цена от 220 EUR.

Полетите на Wizz Air ще се извършват всеки вторник, четвъртък и събота, като стартират от 2 юли 2020 г. Тези на Bulgaria Air ще се изпълняват два пъти в седмицата – сряда и отново събота. Началото им е планирано за 18 април.

Санкт Петербург, известен още като Северната Венеция, е едно от най-завладяващите места в света. Със своето богатство от атракции – от великолепната архитектура с барокови дворци и живописни канали до изключителната култура, кухня и спиращите дъха гледки, градът е топ дестинация за любителите на пътешествия по цял свят.

Считан за културна столица на Русия, предлага безкрайно много културни забележителности, включително над 70 театъра и 200 музея, сред които световно известният Ермитаж. Това е един от най-старите музеи в света и вторият по големина с колекция от над 3 милиона експоната, включително произведения на големите Леонардо да Винчи, Моне и Ван Гог. Други забележителни места, които задължително трябва да посетите, са популярната Петропавловска крепост, която е най-старата сграда в града, и величествената църква „Възкресение Христово“. Последната е разположен на бул. „Невски проспект“ – главната улица в града, която е известна като руската Шанз-Елизе.

Освен с богатата си култура и забележителна архитектура, Санкт Петербург е известен и със вълнуващия си нощен живот, предлагащ на туристите голям брой модерни барове, ресторанти и събития. За да усетите романтиката на града в най-върховия ѝ момент, трябва да го посетите по време на Белите нощи – явление, което се случва всяка година от края на май до началото на юли, когато слънцето грее цяла нощ и градът „не спи“, а предлага на посетителите уникални фестивали, концерти на открито и други.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 15 гласа.

Свързани новини