Отидете към основна версия

2 092 6

Газът евтин, а парното поскъпва

  • парно-
  • дкевр

От Нова година парното може да поскъпне с 0,7 на сто въпреки предстоящото поевтиняване на газа. Това каза пред Дарик заместник-председателят на Асоциацията на топлофикационните дружества Валентин Терзийски.

Скокът ще езаради новите договори, които топлофикациите трябва да подпишат с „Булгаргаз". „За момента не мога да съобщя добра новина, тъй като в договорите се предвижда 10 на сто увеличение заради неравномерното потребление на синьо гориво от страна на дружествата", каза Терзийски. Според проектодоговора, ако потреблението надвишава с 5 на сто поръчаното от дружествата количества газ, тополофикациите трябва да плащат с 10 на сто по-скъпо за горивото. Това ще доведе до увеличение на парното с 0,7 на сто, обясни Терзийски.

От своя страна директорът на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев ударно обеща топлото да поевтинее заради понижението в цената на синьото гориво от 1 януари 2013. Междувременно в понеделник от „Булгаргаз" поискаха с 9,3 на сто по-ниска цена на газа.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини