Отидете към основна версия

8 652 27

Двама банкери с над 1 млн. евро годишна заплата

  • банкери-
  • заплати

Това става ясно от доклад на Европейския банков орган

Снимка: Shutterstock

Двама български банкери вземат над 1 млн. евро годишно възнаграждение. Това става ясно от доклад за най-добре платените в ЕС банкови мениджъри, изготвен от Европейския банков орган. Информация се събира за хората, чийто годишни възнаграждения надхвърлят 1 млн. евро. За България са посочени двама души, без да се уточняват имената им, съобщава "Трафикнюз".

От доклада става ясно, че имат годишна заплата от над 745 000 евро, а бонусите им надхвърлят 1,6 млн. евро. На върха на класацията е банкер от Великоблритания, който е получил 64 млн. евро за година.

След това са двама негови колеги от Германия и Ирландия, които са взели над 16 млн. евро всеки. В Гърция има един с над 1 милион и друг, който е получил повече от 2 млн.

В Румъния трима шефове на банки са взели над 1 млн. евро. Общо 4963 банкери в ЕС са получили над 1 млн. евро през 2019 г., показват данните от доклада. 3519 от тях се намират във Великобритания, която е включена, тъй като през 2019 г. все още е част от ЕС.

Извън Обединеното кралство най-много банкери с възнаграждение над 1 млн. евро има в Германия (492), Франция (270) и Италия (241).

От Европейския банков орган посочват, че това са дължи на преместването на дейности в Европейския съюз заради Brexit и на добрите финансови резултати през 2019 година.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 23 гласа.

Свързани новини