Отидете към основна версия

8 860 31

Драмата с адреса на "Мини Марица изток": Лицето или седалището не изпълнява решението на принципала?

  • бех-
  • обясниха-
  • наложило-
  • смяна-
  • седалището-
  • мини марица-изток

От БЕХ обясниха защо се налага смяната на седалището

Снимка: БГНЕС

От БЕХ изпратиха до медиите съобщение, след като се появи информация, че се сменят седалището и адресът на управление на „Мини Марица-изток“ ЕАД и от Раднево това вече е София. Както и че синдикатите в мините не се съгласни с промяната. Ето и изявлението от БЕХ:

Във връзка с излязла в медийното пространство некоректна информация, ръководството на „Български Енергиен Холдинг“ ЕАД заявява отговорно:
Необходимостта от промяна на седалището и адресът на управление на „Мини Марица-изток“ ЕАД е продиктувана от нуждата за вземане и извършване на своевременни правни актове и фактически действия от административен характер. Това решение по никакъв начин не засяга оперативната самостоятелност и дейност на дружеството, включително на неговите работници и служители. Следва да се има предвид, че седалището и адреса на управление на принципала на дружеството е именно в гр. София. Това обстоятелство би могло да доведе до по-лесна комуникация между дружествата и по-висока ефективност в процеса на съгласуване на действията на управленските екипи.
Независимо от взетото решение от Съвета на директорите на „Български Енергиен Холдинг“ ЕАД, към настоящия момент не са извършени необходимите задължителни действия от страна на изпълнителния директор г-н Тодор Тодоров. Именно това бездействие от негова страна води до основателен и логичен извод, че последният не желае да се съобразява с българското законодателство и да изпълнява решенията на правоимащия орган.

Бел. ред: Остава открит въпросът, защо не сменят лицето, което не изпълнява решение на принципала, а сменят седалището?

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 15 гласа.

Свързани новини