21 Януари, 2022 22:36 8 842 31

Драмата с адреса на "Мини Марица изток": Лицето или седалището не изпълнява решението на принципала?

  • бех-
  • обясниха-
  • наложило-
  • смяна-
  • седалището-
  • мини марица-изток

От БЕХ обясниха защо се налага смяната на седалището

Драмата с адреса на "Мини Марица изток": Лицето или седалището не изпълнява решението на принципала? - 1
Снимка: БГНЕС

От БЕХ изпратиха до медиите съобщение, след като се появи информация, че се сменят седалището и адресът на управление на „Мини Марица-изток“ ЕАД и от Раднево това вече е София. Както и че синдикатите в мините не се съгласни с промяната. Ето и изявлението от БЕХ:

Във връзка с излязла в медийното пространство некоректна информация, ръководството на „Български Енергиен Холдинг“ ЕАД заявява отговорно:
Необходимостта от промяна на седалището и адресът на управление на „Мини Марица-изток“ ЕАД е продиктувана от нуждата за вземане и извършване на своевременни правни актове и фактически действия от административен характер. Това решение по никакъв начин не засяга оперативната самостоятелност и дейност на дружеството, включително на неговите работници и служители. Следва да се има предвид, че седалището и адреса на управление на принципала на дружеството е именно в гр. София. Това обстоятелство би могло да доведе до по-лесна комуникация между дружествата и по-висока ефективност в процеса на съгласуване на действията на управленските екипи.
Независимо от взетото решение от Съвета на директорите на „Български Енергиен Холдинг“ ЕАД, към настоящия момент не са извършени необходимите задължителни действия от страна на изпълнителния директор г-н Тодор Тодоров. Именно това бездействие от негова страна води до основателен и логичен извод, че последният не желае да се съобразява с българското законодателство и да изпълнява решенията на правоимащия орган.

Бел. ред: Остава открит въпросът, защо не сменят лицето, което не изпълнява решение на принципала, а сменят седалището?


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро куролацията

    16 5 Отговор
    Искат да ги уволнят демонстративно и униьително на килимчето! Куролация, а тока удря небето! Куролра Киро, куролира!
  • 2 Радневец!

    24 6 Отговор
    Тая сграда се пукаше по шевовете от раздута и ненужно-голяма администрация,с високи заплати,които цял ден си клатеха краката...!Няма лошо ако ги отрежат наполовина и пратят само нужните хора в София...?!

    Коментиран от #14

  • 3 БЕХ

    17 4 Отговор
    Пак ги забърка едни…..Знаят колко е болезнена темата Марица-Изток,ама не, майтап им се прави!
  • 4 Еразъм

    21 2 Отговор
    Я въз основа на тия общи приказки и глупости да съберем цяла България в София, то и без това такава е тенденцията наложена от масовата бетонизация на ГЕРБ! Останалото от България Господ да го прави каквото ще.
    Чудя се как досега се е управлявала България без всички да са натъпкани в град-държава?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Въпрос

    28 1 Отговор
    Кога БЕХ ще заработи реално? Кога ще направи така че народа да разбере защо е необходим БЕХ ?
  • 7 имоти.не

    10 2 Отговор
    Сега, ще се вдигнат цените на имотите в София, а в Ст. Загора, ще паднат?
  • 8 бъгарина

    23 2 Отговор
    до кога всички фирми ще ги карата да ълнят бджета на софия!!!!!! 32 г стига. искаме тотаа децентраизация на регионите от софия, както е във всяка страна от скапания ЕС! стига фабриката в добрич регистрация софия, колите оловината с регистрация софия, софия уби България! Бъгария ще се орави когато една магистрала не завършва и не заочва в софия
  • 9 Ами

    15 4 Отговор
    тия,които не се подчиняват да си ходят.ЧАКАМЕ И НА БУЛГАРГАЗ ШЕФЪТ ПАВЛОВ ДА СИ ХОДИ.СТИГА ХИТРЕЦИ,КОИТО РЪКОВОДЯТ ДЪРЖАВНИ ДРУЖЕСТВА СА РАБОТИЛИ ПРОТИВ ИНТЕРЕСИТЕ НА ДЪРЖАВАТА.КОГА ЩЕ ВКАРАТ ТЕМЕНУЖКА КРУШКА В ЗАТВОРА ЗА КАРТАТА НА РУСКИ ПОТОК,С КОЯТО КРИЯТ КАК РАБОТЯТ С РАЗБОЙКО ПРОТИВ ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ.НЯМАЛИ ЕДИН НОРМАЛЕН БЪЛГАРИН ОТ РАЗБОЙКОВЦИТЕ,КОЙТО ИМА ЕКЗЕМПЛЯР ДА ГО ПОКАЖЕ И КАК ПРЕДАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НИ ОПГ ГЕРБ.НЯМА ЛИ ЕДИН ХАКЕР ДА ГО ПУСНИ ТОЗИ ДОКУМЕНТ.БИВОЛ КЪДЕ СТЕ??????
  • 10 Те всички

    12 2 Отговор
    рода на Ковачки са си клатили краката поцял ден в тази администрация в РАДНЕВО.

    Коментиран от #25

  • 11 С това решение

    18 0 Отговор
    Пак вливка в бюджета на София.Грубо казано 70% от печалбата на мините,отива в София, 30% остават за заплати,разходи и смях в залата,за инвестиции…. Като не стигнат 30- те % — теглете заем…Всички работещи в Мините,от барабата до ръководството, знаят какво става там,но мълчат хората, едни от страх да не загубят залъка си,други от страх да не загубят поста си…..
  • 12 Вируса

    8 0 Отговор
    Истината е да се пазят от народната любов на работещите и гражданите там.
  • 13 Илия

    13 1 Отговор
    Наглеците искат да са далеч от народната любов , когато започне изпълнението на зелената сделка и закриването на целия комплекс Марица изток .
  • 14 Само че

    16 0 Отговор

    До коментар #2 от "Радневец!":

    След това и самото Раднево ще заприлича на украинският град Припят , защото следващата стъпка е закриване на мините и тецовете .

    Коментиран от #16

  • 15 Jacques Yves Moineau

    19 0 Отговор
    Дърпат всички централи в софия, за да има работа за чантаджиите там, и после се чудят защо другите региони на България се обезлюдяват и изостават икономически. Навремето така прехвърлиха и централата на Морска Администрация от Варна в софия...и много други

    Коментиран от #20

  • 16 Така е.

    12 3 Отговор

    До коментар #14 от "Само че":

    Марица—Изток винаги е била кръводарител на София.Във всяко едно отношение:обществени поръчки,сключени договори, и т.н…Но явно това е малко, иска се още….
  • 17 север

    5 0 Отговор
    всичко е една удорма.по точни думи няма
  • 18 сила

    3 0 Отговор
    само кукумявки ще има в Раднево
  • 19 BOBO

    9 0 Отговор
    БЕХ ЕДНА ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА ОСКЪПЯВАНЕ НА ТОКА
  • 20 гост

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "Jacques Yves Moineau":

    Какви централи ви тресат , бе плоскоглавци . Мините до 5-6 години най-много са в небитието !! Изтеглят централата в София за да няма местни уйдурми като почне голямата балтия !! Тая централа скоро ще прави само списъци за съкращения и пренасочване към други фирми , който иска добре , който не иска на борсата !!
  • 21 Направи ми впечатление?

    4 1 Отговор
    Бел. ред: Остава открит въпросът, защо не сменят лицето, което не изпълнява решение на принципала, а сменят седалището? Защото, г..з—глава затрива-/българска народна поговорка/.
  • 22 1122

    4 0 Отговор
    Отговорът на въпроса е много прост: Защото така ще се разшири администрацията на дружеството.Колко много администрация се освободи и остана без работа след падането на ГЕРБ?Между тях има и наши хора,как да ги оставим да работят за малко пари....те не са свикнали така,пък и защо им е на провинцията да стават там някакви си хора администрация НЕ МО ЖЕ ! После защо всички идвали в София ? Ами кажете вие?
  • 23 АК 47

    5 0 Отговор
    Затова шопите софиянци от село са мразени в цялата страна.
  • 24 Дърт жилав пенсионер от Кърджали

    2 0 Отговор
    Вземете и Ахмед Доган и всички станете членове на ДПС та белким ненаситните софиянци кандисате. То вашата лакомия край няма.
  • 25 Гнида

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Те всички":

    Ковачки няма нищо общо с мините . Аре не пиши простотии . Той има едно нещо до Гълъбово , дето зелените не обичат да ходят .
  • 26 Иванов

    3 1 Отговор
    Защо е необходимо Преместването На Седалището? Тази ли Промяна искахме При Условие че ръководството е Спечелил Конкурса и за да могат новите така наречени от Промяната Лобират за Назанчение на Свои кадри без да зачитат правилата и Законно Установения Ред и Регламент и за да могат да не зачитат правилата със схватки и не зачитане на Легитимно Избраното Ръководство искат да Сменят Седалището с Претекст че видители ще работели по бързо и пр... Пълни празни Приказки Всичко е с цел НАЗНАЧЕНИЕ НА СВОИ ПРИБЛИЖЕНИ НА ВЪЗЛОВИ МЕСТА В БЪЛГАРСКАТА ЕНЕРГЕТИКА ТАЗИ ПОРОЧНА ПРАКТИКА ТРЯБВА ДА СПРЕ И ДА СЕ ЗАЧИТАТ ПРАВИЛАТА НА ТАЗИ ДЪРЖАВА В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ И ТЕЗИ СА ОЩЕ ПО ГЛАДНИ И СА ДОШЛИ С ЕДНАТА МИСИЯ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ДА ЛАПАТ ЗА СМЕТКА НА РАБОТЕЩИ И ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ТОВА НЕ Е ПРОМЯНА А ПОДМЯНА И ТО Е ПОРЕДНА !!!!
  • 27 жжжжжж

    0 0 Отговор
    зад ниците нямат лица. далаверата гази всички закони. киро е над закона. гарант е херо.
  • 28 Nemess

    1 0 Отговор
    Компютрите и Интернета са отдавна измислени господа от БЕХ. За каква комуникация говорите не става ясно а ако незнаете има и мобилни телефони. Толкова ли сте бавно развиващи че трябва да ви се обяснява всичко на живо. Ами преместете и централата 🤣. Щото иначе туй си е чисто и просто едно харчене на пари на вятъра или коментирате са прави че става дума за пари или бягство от народната любов след закриването на централата следствие на зелената тъпа зделка която направи знаем кой😢
  • 29 Дунди

    0 0 Отговор
    Добре де, АЕЦ Козлодуй също е дъщерно дружество, с принципал БЕХ ЕАД, да вземат да преместят и централата и администрацията на атомното дружество от гр. Козлодуй в София, че да е под ръка на БЕХ.
    Вероятно новото ръководство на Мини Марица-изток, което предстои да бъде назначено - Съвет на директори и Изпълнителен директор, предпочитат да бъдат позиционирани в София, а не в малкото миньорско градче Раднево, даааа, държим на престижа.
  • 30 Учуден

    0 0 Отговор
    Така е ,ще изчезне прякия контакт със синдикати и организации.Ще назначат тяхни хора , а народа кучета го яли.Отдавна се точат за зелената енергия в София ,но ще видим ,,кой кум ,кой сват,кой на булката брат.

    Коментиран от #31

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.