Отидете към основна версия

5 312 14

Ресторантите McDonald's спряха работа

  • казахстан-
  • mcdonald's-
  • ресторанти-
  • русия-
  • доставки

Причината веригата за бързо хранене да спре дейност в Казахстан е проблем с доставките от Русия

Снимка: М. Богданова ©

Причината за спирането на работата на ресторантите на McDonald's в Казахстан са проблеми с доставките от Русия, съобщават пред агенция Reuters запознати източници, пожелали анонимност. За временното затваряне на McDonald's в централноазиатската република беше съобщено през ноември. Компанията не уточнява кога ще бъде подновена работата.

Казахската компания лицензиант – Food Solutions, купува пилета от руския производител Miratorg. На фона на излизането на McDonald’s от руския пазар през пролетта на 2022 г. Food Solutions спря покупките и започна да търси нови доставчици.

Според друг източник в заведенията са свършили опаковъчните материали, които също са закупени от Русия. Твърди се, че това е причината за редуцирането на менюто. В момента Food Solutions създава механизъм за доставки от други страни и планира да отвори ресторанти през декември.

Marr, който беше един от доставчиците, уточни, че никога не са работили директно с McDonald's. Всички дейности са извършвани чрез казахстанския логистичен партньор HAVI. По-рано стана известно, че компанията на собственика "Вкусно - и точката" ще изкупи руските активи на Havi Logistics.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.

Свързани новини