Отидете към основна версия

1 264 3

Две държави подписват договори за 105.8 млн. USD

  • казахстан-
  • афганистан-
  • търговия

Казахстан предложи на Афганистан да открие търговско представителство в републиката

Снимка: Министерство на търговията на Казахстан

Представители на Казахстан и Афганистан ще подпишат договори на стойност почти 106 млн. USD в рамките на двустранен бизнес форум в Астана, съобщи пред репортери заместник-министърът на търговията и интеграцията Кайрат Торебаев. „Предварително в рамките на форума сключихме договори за 105,8 млн. USD“, каза той.

По думите му за участие във форума в Астана са пристигнали над 200 делегати от Афганистан. Търговските ведомства на двете страни се споразумяха да подпишат и меморандум за развитие на сътрудничеството.

Казахските власти предложиха на афганистанската страна да открие търговско представителство в Казахстан. Това е основния резултат от срещата на вицепремиера - министър на търговията на Казахстан Серик Жумангарин с министъра на промишлеността и търговията във временното правителство на Афганистан Нуриддин Азизи.

„За засилване на сътрудничеството на афганистанската страна беше предложено да използва потенциала на казахстанската търговска сграда в град Херат и да открие свое търговско представителство в Казахстан“, се казва в доклада.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини