Last news in Fakti

3 Август, 2023 10:21 1 248 3

Две държави подписват договори за 105.8 млн. USD

  • казахстан-
  • афганистан-
  • търговия

Казахстан предложи на Афганистан да открие търговско представителство в републиката

Две държави подписват договори за 105.8 млн. USD - 1
Снимка: Министерство на търговията на Казахстан

Представители на Казахстан и Афганистан ще подпишат договори на стойност почти 106 млн. USD в рамките на двустранен бизнес форум в Астана, съобщи пред репортери заместник-министърът на търговията и интеграцията Кайрат Торебаев. „Предварително в рамките на форума сключихме договори за 105,8 млн. USD“, каза той.

По думите му за участие във форума в Астана са пристигнали над 200 делегати от Афганистан. Търговските ведомства на двете страни се споразумяха да подпишат и меморандум за развитие на сътрудничеството.

Казахските власти предложиха на афганистанската страна да открие търговско представителство в Казахстан. Това е основния резултат от срещата на вицепремиера - министър на търговията на Казахстан Серик Жумангарин с министъра на промишлеността и търговията във временното правителство на Афганистан Нуриддин Азизи.

„За засилване на сътрудничеството на афганистанската страна беше предложено да използва потенциала на казахстанската търговска сграда в град Херат и да открие свое търговско представителство в Казахстан“, се казва в доклада.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ееее, добре е

    0 0 Отговор
    Нали Путин подари 90 милиона долара за развитие на Африка, а тези подписали за 106 милиона оборот. Добре е.
  • 2 Хубаво

    2 0 Отговор
    Еми подписват договори за обществено икономическо развитие народите. А у нас се състезават кой по напред да подпише договор за разпродаването на държавата.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.