Отидете към основна версия

4 920 38

Газът отива все по на изток

  • русия-
  • монголия-
  • газ-
  • силата на сибир

Дължината на монголския участък от руския газопровод "Силата на Сибир - 2" ще е 960 километра

"Газпром" е готов да участва в газификацията на Монголия и в изграждането на газови генератори в страната. „Също така монголската част от газопровода "Силата на Сибир - 2" може да се използва за доставка на газ за Монголия“, каза руският вицепремиер Виктория Абрамченко.

Според Абрамченко е твърде рано да се говори какъв точно обем руски газ ще получи Монголия. "За това е необходима схема за доставка на газ. Днес енергийният баланс на Монголия включва собствена електроенергия и електроенергия, внесена от Руската федерация“, добави руският вицепремиер.

Одобрението на проектната документация за газопровода "Союз Восток" през Монголия до Китай се очаква през първото тримесечие на 2024 г., а строителството на самия тръбопровод може да започне веднага след това - също през първото тримесечие на 2024 г.

Газопроводът "Союз Восток" е продължение на руския газопровод "Силата на Сибир - 2" за доставка на до 50 милиарда кубически метра годишно през Монголия за Китай. Дължината на монголския участък на газопровода ще бъде около 960 км, като се предвижда да бъдат разположени пет компресорни станции.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 22 гласа.

Свързани новини