Отидете към основна версия

2 685 14

Усилена търговия с оръжие. Налице е дефицит

  • сащ-
  • оръжие-
  • дефицит

САЩ може да изпитат недостиг на оръжия за задоволяване на нуждите си

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Възможностите на американския военно-промишлен комплекс може да не са достатъчни, за да задоволят нуждите на страната, тъй като Вашингтон активно доставя оръжия на своите чуждестранни съюзници.

„САЩ продават, заемат и даряват оръжия на своите съюзници по света, намалявайки собствените си запаси от боеприпаси, артилерийски снаряди и други оръжия, от които може да се нуждаят в случай на война“, се казва в публикация на аг. Bloomberg.

Военно-промишленият комплекс на САЩ може да не успее да произведе необходимото количество боеприпаси за нуждите на страната. "Пентагонът казва, че трябва да вземат предвид всички непредвидени обстоятелства и да бъдат подготвени за тях. Има опасения, че противниците на САЩ наблюдават какво се случва и биха могли да се възползват от възможността, която ще възникне поради слабости в отбраната на САЩ или липса на оборудване“, казва експертът на агенцията Кортни Макбрайд, който е специалист по национална сигурност и международни отношения.

В САЩ продължава да работи само един завод за производство на барут, необходим за направата на артилерийски снаряди. Този факт може да послужи като пример за „неспособността на страната да адаптира производствената си база към реалностите на една ера на конфликт между велики сили“, обобщава Bloomberg.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 13 гласа.

Свързани новини