Отидете към основна версия

3 435 26

Американските компании ще загубят китайския пазар

  • сащ-
  • китай-
  • икономика-
  • пазар

Това ще се отрази негативно на развитието на САЩ

Снимка: Shutterstock

Ограничаването от американските власти на достъпа на китайски предприятия до модерни технологии ще се отрази негативно на развитието на САЩ, чиито компании в крайна сметка ще загубят китайския пазар.

„Китайската страна многократно е отбелязвала, че абстрахирането на американските власти от концепцията за национална сигурност, тяхната злоупотреба с експортния контрол срещу Китай и ограниченията върху двустранните инвестиции подкопават правилата на пазара и международния търговски и икономически ред. Такива действия само ще доведат до това, че американският бизнес ще загуби китайския пазар и Съединените щати ще навредят на собствените си интереси“, каза официалният представител на Министерството на търговията на Китайската народна република Хе Ядонг.

Ограниченията на Вашингтон застрашават стабилността на глобалните вериги за доставки. "Ние сме категорично против. Тези мерки не са в състояние да спрат развитието и растежа на Китай", добави той. "Надяваме се, че компетентните американски отдели ще си сътрудничат с нас, за да приложим ефективно важния консенсус, който беше постигнат на 15 ноември на срещата на лидерите на Китайската народна република и САЩ в Сан Франциско", допълни Ядонг.

Както каза министърът на търговията на САЩ Джина Раймондо по-рано на форум, организиран от президентската фондация на Роналд Рейгън в Калифорния, не всички американски производители на чипове са доволни от санкциите, които Вашингтон наложи срещу Пекин, тъй като ограниченията водят до загуба на печалби. "Но това е животът. Въпросът за защита на националната сигурност е по-важен от краткосрочната печалба", добави тя.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 18 гласа.

Свързани новини