Отидете към основна версия

11 161 11

Турция оряза чуждестранните собственици на яхти

  • турция-
  • яхти-
  • флаг-
  • регистрация-
  • чуждестранни

Няма да ги регистрира под своя флаг

Снимка: М. Богданова ©

Турските власти вече няма да регистрират малки чуждестранни плавателни съдове, предимно яхти, под свой флаг. „Процесът на приемане на заявления за прехвърляне на малки чуждестранни кораби под турски флаг е завършен. Нови заявления няма да се приемат“, каза ръководителят на Министерството на транспорта на републиката Абдулкадир Уралоглу, чиито изявления бяха цитирани от канала NTV. Той припомни, че предишните разпоредби, които бяха в сила в републиката от 2017 г., са прекратени.

Броят на заявленията за чуждестранни яхти, лодки и други малки плавателни съдове за плаване под турски флаг е надхвърлил предварително определените граници. „Като се има предвид изтичането на предишните разпоредби и поради превишаване на лимита за заявки, от началото на януари приемането на съответните заявления е спряно“, подчерта турският министър.

Броят на молбите, изпратени до турските власти, не се съобщава. Не се уточнява и колко чужди малки плавателни съдове са минали под турски флаг през седемте години на държавната поръчка.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 19 гласа.

Свързани новини