Отидете към основна версия

3 570 12

175 000 туристи от Германия останаха без лятна почивка

  • fti-
  • германия-
  • туроператор-
  • фалит

Голям германски туроператор фалира

Снимка: Shutterstock

Германският туроператор FTI обяви, че отменя всички свои пътувания. Първоначално информацията се отнасяше за резервации направени до 5 юли, но в последствие стана ясно, че близо 175 000 германски туристи, закупили почивки, няма да могат да ги реализират.

Новината е поредното доказателство за тежкото състояние, в което се намира най-голямата европейска икономика. Явно Лято`24 ще е доста тежко.

FTI се надяваше да успее да осигури почивки за тези клиенти в сътрудничество с други туристически агенции, но конкурентите не пожелаха да поемат реализирането на пътуванията и предпочитат да предлагат своите продукти директно на клиентите на FTI.

Осъществяването на организирани от FTI пътувания се оказва невъзможно, тъй като част от фирмите, обслужващи клиенти на туристическата агенция, престават да съществуват.

Много хотелиери заявиха, че не се чувстват длъжни да изпълняват договори с компаниите на FTI. Освен това динамичните промени на пазара и текущата конкурентна ситуация направиха невъзможно осъществяването на планираните пътувания.

Фалитът на FTI също е сериозен удар за партньорите в туристическите дестинации.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.

Свързани новини