Отидете към основна версия

3 091 11

Харис последва Тръмп с общ призив

  • камила харис-
  • доналд тръмп-
  • избори-
  • президент-
  • сащ-
  • бакшиши-
  • данъци

Да бъдат премахнати данъците върху бакшишите в САЩ

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Вицепрезидентът на САЩ и кандидат за държавен глава от Демократическата партия Камала Харис, следвайки основния си политически опонент Доналд Тръмп, призова за премахване на данъците върху бакшишите в страната.

„Обещавам на всички тук, че когато стана президент, ще продължим да се борим за работещите семейства, включително повишаване на минималната работна заплата и премахване на данъците за бакшиши за бизнеса с услуги и хотелиерство“, каза тя на 10 август, говорейки на митинг в Лас Вегас, Невада. Излъчването беше извършено от централните телевизионни канали.

Харис отбеляза, че ако спечели изборите, ще предприеме мерки за намаляване на цените в САЩ. „Ще се изправя срещу големи корпорации, които незаконно вдигат цените, корпоративни наемодатели, които несправедливо надуват наемите, и големи фармацевтични компании, за да ограничат разходите за лекарства с рецепта за всички американци“, каза тя.

Републиканският кандидат за президент на САЩ Тръмп преди това многократно се е изказвал в полза на премахването на данъците върху бакшишите.

Президентските избори в страната ще се проведат на 5 ноември. Предполагаше се, че Демократическата партия ще бъде представлявана от настоящия американски лидер Джо Байдън, но след катастрофалното му представяне на юнския дебат с Тръмп започнаха да стават все по-шумни призивите сред демократите президентът да се откаже от битката. На 21 юли той реши да се оттегли от надпреварата и подкрепи номинацията на Харис за най-високата държавна длъжност.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 14 гласа.

Свързани новини