Отидете към основна версия

833 9

Все по-често плащаме данъци през ПОС терминали

  • нап-
  • плащане-
  • пос-
  • терминал

От август 2023 година до края на юли 2024 година безкасово са платени данъци за близо 1.4 млрд. лв.

Снимка: БГНЕС

Близо 1,4 млрд. лв. са платени през виртуалния и физическите ПОС терминали на НАП от началото на август м.г. до края на юли 2024 г. За същия период, чрез устройствата в офисите на приходната агенция и през е-услугата на НАП за плащане с карти (т.нар. виртуален ПОС) без такси са извършени повече от 2,2 млн. трансакции.

Важно е да се знае, че при плащането чрез виртуалния или физическите ПОС терминали на НАП не се дължат такси и то се отразява в данъчно-осигурителната сметка на клиента веднага, без обичайното забавяне при банков превод. Изключение правят плащанията на задължения, които са в процес на принудително изпълнение (например глоби от КАТ и др.), чието погасяване се отразява след допълнителна обработка и отнема повече време.

През следващите две седмици предстои закриване на банкови гишета в няколко от офисите на приходната агенция, в които все още има такива. Това няма да се отрази на клиентите на НАП, тъй като те могат да направят своя избор сред изброените начини за плащане и да погасят бързо и лесно своите задължения без да дължат такси.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини