Отидете към основна версия

1 048 8

Строят нов голям път в Азия

  • казахстан-
  • монголия-
  • русия-
  • път

Той ще е между Казахстан и Монголия през Русия

Властите на Казахстан и Монголия работят за разширяване на културните и икономически връзки. В тази връзка планират да построят нов път, който ще свърже двете държави. Очаква се по-голямата част от маршрута да бъде положен през руска територия, за да се намали почти наполовина и да се оптимизира маршрутът, съобщи Министерството на транспорта на Казахстан.

Изграждането на нов път беше обсъдено на среща за сътрудничество в транспортния сектор между Казахстан и Монголия. Според министерството пътят ще минава през двата най-големи града на Източноказахстанската област - Уст-Каменогорск и Ридер, селището Туекта в Република Алтай и до границата с Монголия.

„По-голямата част от маршрута минава през територията на Руската федерация; ако руската страна се съгласи да построи пътя, маршрутът ще бъде оптимизиран до 837 км. В момента съществуващата магистрала Уст-Каменогорск - Рубцовск - Барнаул - Туекта - границата на Монголия е 1604 км", казва Министерството на транспорта на Казахстан.

Според Министерството на транспорта част от пътя от страна на Казахстан с дължина 189 км вече е изграден, 62 км от трасето ще бъдат ремонтирани.

Казахстан и Монголия нямат обща граница, но от крайната точка в източната част на Казахстан до границата с Монголия разстоянието по права линия е около 40 км.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.

Свързани новини