2 Октомври, 2024 12:47 973 8

Строят нов голям път в Азия

  • казахстан-
  • монголия-
  • русия-
  • път

Той ще е между Казахстан и Монголия през Русия

Строят нов голям път в Азия - 1

Властите на Казахстан и Монголия работят за разширяване на културните и икономически връзки. В тази връзка планират да построят нов път, който ще свърже двете държави. Очаква се по-голямата част от маршрута да бъде положен през руска територия, за да се намали почти наполовина и да се оптимизира маршрутът, съобщи Министерството на транспорта на Казахстан.

Изграждането на нов път беше обсъдено на среща за сътрудничество в транспортния сектор между Казахстан и Монголия. Според министерството пътят ще минава през двата най-големи града на Източноказахстанската област - Уст-Каменогорск и Ридер, селището Туекта в Република Алтай и до границата с Монголия.

„По-голямата част от маршрута минава през територията на Руската федерация; ако руската страна се съгласи да построи пътя, маршрутът ще бъде оптимизиран до 837 км. В момента съществуващата магистрала Уст-Каменогорск - Рубцовск - Барнаул - Туекта - границата на Монголия е 1604 км", казва Министерството на транспорта на Казахстан.

Според Министерството на транспорта част от пътя от страна на Казахстан с дължина 189 км вече е изграден, 62 км от трасето ще бъдат ремонтирани.

Казахстан и Монголия нямат обща граница, но от крайната точка в източната част на Казахстан до границата с Монголия разстоянието по права линия е около 40 км.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кленя

    13 1 Отговор
    не е зле да ги викнем да направят и хемус

    Коментиран от #2

  • 2 Айде няма нужда

    0 11 Отговор

    До коментар #1 от "кленя":

    Те пътища за военна техника правят.

    Коментиран от #3

  • 3 клепнали

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Айде няма нужда":

    са ти ушите понеже си пил мазното кафенце

    Коментиран от #5

  • 4 Трол

    3 1 Отговор
    Като им гледам географската карта на тия, каквото кажат руснаците и китайците, това ще стане.
  • 5 хе хе

    0 10 Отговор

    До коментар #3 от "клепнали":

    Аз кафе не пия, но знам, че вие пиете от руски ботуш.

    Коментиран от #8

  • 6 Ххххх

    8 1 Отговор
    Те строят, а нашите политици рушат, разпродавати подаряват всичко българско, което ще им донесе политически или лични облаги. Помислете дали ще гласувате за партиите от сглобката, които ни свалиха на нивото под дъното.

    Коментиран от #7

  • 7 1212

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ххххх":

    Сглобката не направи и година, а нивото ви го свалят вече 34 години. Вие си помислете кой!
  • 8 Опааа

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "хе хе":

    Ти си гоУем жмУ льо ве!