Отидете към основна версия

3 429 26

Доставките на руски газ са приоритет за Германия

  • сара вагенкнехт-
  • германия-
  • русия

Това мнение изрази Сара Вагенкнехт

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Лидер на партията "Съюзът на Сара Вагенкнехт - за разум и справедливост" (BSW) Сара Вагенкнехт се застъпи за продължаване на доставките на руски газ, като нарече вноса му полезен за Германия. „Постоянно се държим така, сякаш ще направим услуга на [руския президент] Владимир Путин, ако купим неговия газ. Не, това е нашето предимство“, каза тя по време на телевизионен дуел със съпредседателя на Алтернатива за Германия (AfD) Алис Вайдел по канала Welt.

Вагенкнехт посочи, че Германия сега е принудена да внася „много скъп газ“ от САЩ, а германската икономика претърпя "огромни щети" заради антируските санкции. Цените на енергията растат и данъкоплатецът трябва да плати за това, отбеляза тя. „Всичко това е пълна лудост“, каза политикът.

Германия започна да отказва доставки на ресурси от Руската федерация след ескалацията на конфликта в Украйна. Сега Германия не получава газ по Северен поток - тръбопроводите са били повредени през 2022 г. в резултат на саботаж в Балтийско море, един от тях не е бил сертифициран преди това от германската страна.

В настоящата ситуация германското правителство разчита на изграждането на терминали за прием на LNG. Общият капацитет на съществуващите плаващи терминали се оценява на 33 милиарда кубически метра газ годишно. Това е половината от това, което беше доставено през 2021 г. чрез Северен поток.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 24 гласа.

Свързани новини