10 Октомври, 2024 11:47 1 965 23

Доставките на руски газ са приоритет за Германия

  • сара вагенкнехт-
  • германия-
  • русия

Това мнение изрази Сара Вагенкнехт

Доставките на руски газ са приоритет за Германия - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Лидер на партията "Съюзът на Сара Вагенкнехт - за разум и справедливост" (BSW) Сара Вагенкнехт се застъпи за продължаване на доставките на руски газ, като нарече вноса му полезен за Германия. „Постоянно се държим така, сякаш ще направим услуга на [руския президент] Владимир Путин, ако купим неговия газ. Не, това е нашето предимство“, каза тя по време на телевизионен дуел със съпредседателя на Алтернатива за Германия (AfD) Алис Вайдел по канала Welt.

Вагенкнехт посочи, че Германия сега е принудена да внася „много скъп газ“ от САЩ, а германската икономика претърпя "огромни щети" заради антируските санкции. Цените на енергията растат и данъкоплатецът трябва да плати за това, отбеляза тя. „Всичко това е пълна лудост“, каза политикът.

Германия започна да отказва доставки на ресурси от Руската федерация след ескалацията на конфликта в Украйна. Сега Германия не получава газ по Северен поток - тръбопроводите са били повредени през 2022 г. в резултат на саботаж в Балтийско море, един от тях не е бил сертифициран преди това от германската страна.

В настоящата ситуация германското правителство разчита на изграждането на терминали за прием на LNG. Общият капацитет на съществуващите плаващи терминали се оценява на 33 милиарда кубически метра газ годишно. Това е половината от това, което беше доставено през 2021 г. чрез Северен поток.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стига

    8 60 Отговор
    я цитирахте тая Сара от името на цяла Германия. Тя не е никой, просто платена говорилка на Путин

    Коментиран от #11, #13

  • 2 Чичака

    13 2 Отговор
    Това някакви нови санкции ли са?
  • 3 Христов

    6 43 Отговор
    Какво друго да изнесят алкохолиците? Смартфони и лаптопи ли?

    Коментиран от #5, #8, #14

  • 4 честен ционист

    8 22 Отговор
    Сара е хубаво женско еврейско име.

    Коментиран от #9

  • 5 Муахахаха

    12 8 Отговор

    До коментар #3 от "Христов":

    Дървета, газ, метал и всичко изровено от калта
  • 6 Германските провинции

    21 6 Отговор
    скоро се присъдиняват към РФ!
  • 7 ТаУмВзе

    34 4 Отговор
    Чекай са! Нали Руския газ е Лош и Санкции ала бала! Са като видеха Фалита германистан, та клекнаха и Дай Газ! Ако съм на Путин ще ги отсвирим и да се оправят краварите със тех, като са пудели тарикати!
  • 8 Сталин

    39 6 Отговор

    До коментар #3 от "Христов":

    Смартфони и лаптопи са за аборигенските държави,Русия развива атома и космоса
  • 9 Сталин

    15 2 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    Евреите играят навсякъде,за когото и да гласуваш винаги печелят евреите
  • 10 Обективни истини

    35 3 Отговор
    Все пак има и разумни хора в тази Германия, ако попитат мнозинството германци и европейци въобще са за премахване на санкциите и възобновяване на диалога и връзките с Русия, но никой не ги пита. Тази Украйна втръсна на всички и сме доста изморени и от нейната безаналогова наглост и нейния лидер кървав клоун.
  • 11 И на тебе

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Стига":

    една жена от кварталната бакалия ли ти каза това?
  • 12 Гладните тюбетейки

    3 24 Отговор
    На война като на война бе кучета никакви руско доставки
  • 13 Обективни истини

    26 2 Отговор

    До коментар #1 от "Стига":

    Защо в 21 век дипломацията изведнъж се превръща в мръсна дума, а миролюбците - в най-омразните и недемократични хора на света? Да си демократичен означава да подкрепяш войната, защото така Украйна щяла да се защитава и да си върне териториите, пък защитавала и нас, едва ли не. Има ли още някой, който вярва в тези нелепици? Освен "кастрюлите" и "розовите понита" в Украйна.
  • 14 Пешо

    16 3 Отговор

    До коментар #3 от "Христов":

    Без тези неща може,обаче без газ западните ще се върнат с 300години назад
  • 15 Айдук Бойко

    24 4 Отговор
    Каквото и да говорите Русия победи НАТО. Износа на нефт и газ се намалиха но печалбите се увеличиха. Инфлацията в ЕС продължава да расте

    Коментиран от #23

  • 16 жидовска

    2 11 Отговор
    копеъка
  • 17 Изкукуригал

    14 3 Отговор
    Има и събудили се европейци
  • 18 Ай ся

    12 1 Отговор
    Аз доколкото разбрах икономиката на Путинягата се развива с бясна скорост заради западните санкции..няма нужда да му правим мръсно на човека
  • 19 Павел

    8 2 Отговор
    Като се възстанови ГДР всичко ще бъде наред!
  • 20 Артилерист

    13 2 Отговор
    Точно като правене на услуга на Путин се представя купуването на руски газ от американската пропаганда. Значи от германците се иска да се откажат от комфорта си с евтиния газ, да нямат енергоемки производства на висококонкурентни продукти, с които държавата трупа големи печалби, за да се развива всестранно, вкл и с богата социална програма за всички граждани. И на това американската пропаганда му вика, че било "за кефа на Путин"!!! Кой спечели сега като "развалиха" кефа на Путин? САЩ трупат несметни печалби, продавайки втечнен газ на двойно и тройно по-висока цена(Шолц даже каза, че плащат десет пъти повече за газ). И независимо от високата цена газът пак не достига и много предприятия фалираха или се изнесаха от страната. Просперираща Германия влезе в задълбочаваща се криза ЗА КЕФА НЕ НА ПУТИН, А НА АМЕРИКАНЦИТЕ.
  • 21 !!!?

    3 5 Отговор
    Комунистите си искат СССР...но Путлер им предлага държавен Капитализъм и Демократура !
    !!!?
  • 22 Знам

    6 0 Отговор
    Германия бележи втора година на свиване на икономиката. И помлоши данни от прогнозираните лоши. Това е действителността. Имат дупка в бюджета, но продължават да изливат милиарди в Украйна, пари които са отписали, но не отиват за инфраструктурата на Германия, за заплати и услуги за немците, а за оръжия за Украйна. Говорим за десетки милиарди.
    Добавяме зелената сделка, добавяме отказа от евтини ресурси за сметка на скъпите, ерго, производство на Германия вече не е конкурентноспособно, Китай и САЩ им разказват играта.
    Честито
  • 23 Значи

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Айдук Бойко":

    Инфлацията не расте. Но икономиката на ЕС е в състояние гроги. Благодарим вкупом на Урсула и сие... Зелени сделки, скъпи енергоресурси, скъпа електроенергия, скъпо производство, скъпа нерентабилна продукция, затворени заводи и предприятия. И изнасяне на производството в Китай и САЩ.
    Сладкишно