Отидете към основна версия

2 323 26

Радев и БСП са опасни за България, а Цачева и Борисов не могат да ги спрат

  • трайчо трайков-
  • радев-
  • бсп-
  • опасни-
  • цачева-
  • борисов

Нужна е реформа в съдебната система и прокуратурата, и водене на достойна външна политика, каза Трайчо Трайков

„Категорично не съм съгласен на България да се приписват някакви вини за влошаване на отношенията с Русия или с когото и да било. Подобно поведение пред чужда велика сила е унизително за българите. На нас ни трябва външна политика с чест и достойнство“, каза по БНТ кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков, който участва в пореден телевизионен дебат между претендентите за гласа на българските граждани в неделя.

Според него това се отнася и за Русия и за Турция. „В никакъв случай добри съседски отношения не означава връщане в чувал на опозиционерите на Ердоган. Виждам, че постоянно действаме под рекет и това много ме притеснява. Така не трябва и не може да се продължава“, категоричен бе Трайков.

По думите му Цачева и Радев не заслужават да бягат от тези въпроси, защото „г-жа Цачева беше тази, която по инстинктивен рефлекс каза, че човешките права не са чак толкова важни, а г-н Радев заяви, че ако една голяма страна-агресор си хареса територия от съседите си, тя може да си я вземе“.

Приоритет във външната политика на България е да развием отношенията си с балканските страни. „Това е средата, която формира дългосрочната ни сигурност. Включително и тотално провалилата се наша политика по отношение на Македония“, каза Трайков. Той посочи, че хората от българската диаспора попадат в лапите на паспортната мафия в чужбина, което е проблем, но по-сериозният проблем е това, че всяка година България напускат между 40 – 50 000 души – „колкото е населението на един град, като Силистра“. Те напускат България, не защото нямат какво да сложат в устата си, а за да осигурят нормални житейски перспективи и образование на децата си, каза Трайков. Според него трябват ударни инвестиции в образование. „Разходите за отбрана са неизбежни, но образованието категорично е по-важно. Ако трябва да определим едно нещо, от което да започнем, за да се справим и с демографската криза - един много инерционен процес - това е образованието“, заяви кандидатът за президент на РБ.

Ще повикам шефовете на службите и ще ги попитам как смятат да се справят с каналджийската мафия. Явно телената ограда не помага, отговори Трайков на въпрос кое е първото нещо, което ще направи като президент. „Но съдебната реформа е абсолютен приоритет, по който трябва да се работи още от първия ден. За нея дори не са необходими пари, необходима е политическа воля, каквато беше блокирана от коалицията на АБВ, ДПС, Обединените патриоти, ГЕРБ“, припомни Трайков и подчерта, че президентът трябва да задава дневния ред на обществото по теми, които смята за важни. „Аз като президент смятам всекидневно да поставям на дневен ред съдебната реформа, включително и чрез използване на законодателната инициатива по конституционни въпроси за тази цел“, каза Трайчо Трайков.

По отношение на избягалите отново от дебат кандидати на двете най-големи партии, Трайков коментира, че Цачева и Борисов вече са се предали. „Те знаят, че не могат да победят никого от левите кандидати. Радев и БСП са опасни за България, а Цачева и Борисов не могат да ги спрат. Обръщам се към всички демократично настроени и родолюбиви българи - ако искате да не го допуснем, гласувайте за силата, свободата и демокрацията с номер 7 в бюлетината“, призова кандидатът за президент на РБ Трайчо Трайков.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове