Отидете към основна версия

1 626 21

Бойко Борисов: Ще оглавим правителство само ако спечелим изборите

  • герб-
  • бойко борисов-
  • кабинет

Основна цел е самостоятелно управление на ГЕРБ, написа в обръщение към членове и симпатизанти премиерът в оставка

Ще поемем отговорност да участваме и оглавим правителство след изборите единствено ако народът ни нареди отново на първо място. При всяка друга ситуация ще заемем мястото си на градивна опозиция в Народното събрание. Основна цел за нас е да управляваме самостоятелно, за да можем да реализираме напълно нашите политики и планове за реформи.

Това се казва в поздравителен адрес на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов до членове и симпатизанти по повод 10-годишнината от основаването на формацията.

Като прави ретроспекция на изминатия път, премиерът в оставка заявява, че има всички основания да каже с гордост, че начинанието е успешно, въпреки многото скептици. Той изброява изборните победи на партията, но подчертава, че успехът не се измерва с тях, а е в постигнатата промяна.

„В икономически план ГЕРБ пое отговорността за управление на държавата два пъти в условията на тежка финансова криза със спрени еврофондове, банкова нестабилност и растящи публични дефицити, предизвикани от тройни коалиции, оглавявани от БСП – напомня Борисов. – Овладяхме банковата криза и изплатихме влоговете на хората, които бяха излъгани от експеримента „Орешарски“. Увеличихме приходите в бюджета за сметка на контрабандата и сивата икономика. И двата пъти успяхме много бързо да стабилизираме икономиката и да балансираме държавния бюджет“.

„В резултат на нашето управление България е на второ място в Европейския съюз по ръст на икономиката, безработицата в страната ни е под средната за ЕС, а публичната ни задлъжнялост е сред най-ниските в Европа“, е равносметката му от двата управленски мандата.

В политически план той подчертава, че са се противопоставили категорично на популизма и задкулисието, и за 10 години не са влезли нито веднъж в безпринципна коалиция.

„И най-важното – доказахме категорично, че за нас властта не е самоцел. ГЕРБ връща властта на суверена винаги, когато неговата подкрепа към нашите политики намалее. ГЕРБ е единствената партия, която признава и победите си, и загубите си. Ние говорим за грешките си и се учим от тях. Това е демократичен принцип, от който няма да отстъпим и занапред, защото вярваме, че властта се дава от хората и трябва да бъде упражнявана само и единствено в интерес на хората“, пише в обръщението си Борисов.

По волята на народа от последния президентски вот днес сме изправени пред нови парламентарни избори, казва той и заявява, че направеното от ГЕРБ досега е видимо и ясно, но народът вече очаква друго от партията. Затова и поема ангажимента да бъдат преосмислени приоритетите и предложена ясна управленска програма с точно разписани политики, които да доведат „до иновативна икономика, просперираща, стабилна, модерна България със силно, здраво и образовано гражданско общество“.

Борисов призовава съмишлениците на ГЕРБ да запазят спокойствие, защото „истината е на наша страна и винаги излиза наяве“.

„Вярваме, че българският народ е мъдър, макар и да е емоционален, и ще направи най-добрия избор за бъдещето на страната ни. Ние ще останем верни на каузата, идеалите и принципите си, за да не допуснем популизмът и хулиганството в политиката да завладеят страната ни и да застрашат стабилността, която постигнахме с толкова много усилия“, пише председателят на партията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове