Last news in Fakti

4 Декември, 2016 10:34 1 319 6

ГЕРБ не би подкрепила кабинет с мандат на Реформаторите

  • кабинет-
  • герб-
  • правителство-
  • реформатори

Размяната на автомобили между ведомствата е честа практика, каза вицепремиерът в оставка Румяна Бъчварова пред bTV по скандала с дарените на НСО джипове

ГЕРБ не би подкрепила кабинет с мандат на Реформаторите - 1

ГЕРБ не би подкрепила правителство с мандат на Реформаторския блок в рамките на този парламент. Това стана ясно от думите на вицепремиера и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова.

Не е редно най-голямата политическа сила да подкрепи една значително по-малка, каза Бъчварова в предаването „Тази неделя” по bTV, след като стана ясно, че президентът Росен Плевнелиев най-вероятно ще връчи третия мандат на РБ.

„След изборите пластовете се разместиха. РБ не съществува в този вид, в който влезе в управлението. Най-правилното решение е да отидем на нови избори”, подчерта вицепремиерът в оставка.

Дори с всички останали гласове на РБ не може да има стабилно мнозинство, изтъкна Бъчварова.

За отказа на ГЕРБ да подкрепи мандат на Патриотите тя заяви, че има различия в политиките.

„Не можеш да направиш кабинет с министри под наем, трябва да имаш собствени кадри. Не може и едни хора, които са се справяли в рамките на една концепция добре, да ги накараш да работят по друга концепция”, каза тя.

По думите й при нови избори има възможност да се представят нови концепции и да се появят нови политически субекти. „Фактът, че отиваме на избори, показва, че не се страхуваме от това”, отбеляза вицепремиерът в оставка.

Според нея след избори политическото представителство ще бъде по-добро от това в момента. И ще отразява актуалните обществени нагласи. Тогава ресурсът за управление и реформи ще са по-сериозни и стабилни, смята Бъчварова.

Според нея не е възможен коалиционен кабинет между ГЕРБ и БСП, като припомни, че премиерът в оставка Бойко Борисов е казал ясно, че няма възможност за коалиция и с ДПС.

Бъчварова коментира и разследването на журналиста на bTV Мария Цънцарова, свързано с това, че три държавни горски стопанска даряват луксозните джипове, които си купиха, за да возят богати ловджии, на НСО.

„Става въпрос за държавен ресурс, от кого ще бъде използван той в държавата е въпрос на преценка доколко е необходим на едно или друго място”, отбеляза Бъчварова. Тя беше категорична, че в случая нарушения няма.

„На горските стопанска пожарната е дала 9 пожарни автомобила. Ако едно министерство разполага с определен ресурс и не може да използва, го дава на друго ведомство, което може”, изтъкна Бъчварова.

Според нея дори е в интерес на данъкоплатците, ако някъде има скъпи коли, а те не се използват пълноценно, да се предоставят на ведомство, което може по-пълноценно да ги ползва, и тогава няма да има нужда да се купуват нови автомобили.

По думите й размяната на автомобили между ведомствата е честа практика.

Според нея няма 100% гаранция, че размириците в лагера в Харманли няма да се повторят, но има готовност да се предприемат необходимите мерки. Сред подклаждалите бунта в Харманли има едно лице, заподозряно за подготовка на терористична дейност, стана ясно от думите на Бъчварова.

Подозренията са на базата на предишната му биография и санкции, които са наложени в друга държава, каза тя. Лицето отговаря на рисков профил. Това не доказва, че той е терорист, но действаме по съответната процедура, за да можем да гарантираме по-голяма сигурност, посочи Румяна Бъчварова.

В момента мигрантският натиск е отслабнал, заяви тя, като допълни, че профилът на мигрантите се променя.

Опитвахме се да създадем разнообразие на места, на които да разположим мигрантите от Афганистан, които са по-агресивни. Бяхме спряни от кампанията, която някои партии проведоха, включително и депутати. Не ни дадоха възможност да го направим, отбеляза Бъчварова.

Според нея няма алтернатива на досегашната политика в тази сфера, която да е достатъчно човечна и съобразена с общата европейска политика и ценностите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    4 0 Отговор
    При толкова мигранти 10-тима умрели незнайно как, дали ще направи впечатление на някого. Какво ги жалят тези авганистанци? Специални лагери ще им правим! Бой, само това заслужават. Те си мислят, че са си у тях.
  • 2 Фронто

    0 4 Отговор
    И тук ще го напиша,
    Сега е точният момент Плевнелиев да назначи силно антируско и антикомунистическо правителство. Да отстраним чумата! Поколенията ще благодарят!

    Коментиран от #4

  • 3 Българолюбец

    4 0 Отговор
    Утре Султана като отвори пътя на варварите и когато България ще се напълни със всякакви ислямски главорези който ще вършеят из българските земи защото другите граници се охраняват със полиция и армия,тогава това леке от снимката първа ще напусне България защото отдавна се е подготвила за бягство...
  • 4 Конфуций

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Фронто":

    Плевнелиев не беше ли член на Партията? И къде си написал другаде това нещо? В женската тоалетна ли?
  • 5 Ник

    2 0 Отговор
    Нито ГЕРБ нито БСП ще имат подкрепата в следващият парламент, което означава, че в следващото НС няма да има избрано правителство. Което означава пак избори. Това е добре! След като не искат да си ходят ще има избори до дупка! Иначе Сопа за всички!
    Какво полза от това да избереш същите, които не искат да работят?
    Тоест или Дърво или се махайте до един!

    А тази КИФЛА не знам защо въобще я дават. Аз по- нескопосан министър до сега не бях виждал
  • 6 Кибик

    3 0 Отговор
    Предназначението на тази женица е да чупи тъпомерите за да може БХ да изглежда умен и интелигентен в сравнение с нев
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове