Отидете към основна версия

13 435 65

Премиерът: Чакат ни тежки времена

  • бойко борисов-
  • премиер-
  • кабинет-
  • управление

България не се нуждаела от нова АЕЦ. Българите поискали мажоритарен вот

Пожарникари, военни, хората от „Бърза помощ“ – всички са герои, защото работят при -20 градуса. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов пред Панорама по БНТ. Той посочи, че в миналото пътят до Бургас е бил две ленти с дупки, а сега е с шест, което изисква в пъти повече техника и разходи за зимното почистване.

Толкова са възможностите на държавата. Колко взимаха милиционерите и пожарникарите преди време до 89-та година? С каква техника се возеха? Аз съм бил в тази система и ви казвам, че условията са в пъти по-добри от това. Ние гасихме пожари с обикновени брезентови мушами и се возихме на шкоди. Сега има много добра техника, посочи Борисов на въпрос как ще бъде обезпечен планът на кабинета за борба с битовата престъпност по селата.

"Милиард и триста милиона платихме тази година за едно синьо правителство, което подписа американското правителство, абсолютно корупционна сделка. И още два милиарда и 500 милиона за друго едно червено правителство за Белене. Живи пари, на данъкоплатците, заминаха за Вашингтон. Заради тези платени пари няма влакове", заяви премиерът в оставка Бойко Борисов в тв предаването "Панорама" по БНТ. На въпрос защо не е подредил държавата така, както трябва, той заяви: "Ние таман я подредихме. Това са неща, които се правят месеци наред. Много се говори, че е хубаво пенсионери, военни и полицаи да намерят поприще и да продължат да работят. Променихме закона. Той влезе в сила декември месец, а поле финансирахме и докарахме 320 милиона лева от Брюксел целево за охраната на границата с всички колеги и резултатите ще са много видими.

Хората са доволни". "Лесно е да обещаваш и да даваш предварително, без да си обезпечил. Когато правиш нещо, е хубаво да си го финансираш и подредиш, пък ако другите искат, нека да го продължат и да го направят. Нека другите да кажат кой друг е издействал извън бюджетите по европрограмите целево за България 1 лев?!", добави Борисов. Относно това, че ще се намерят патрулки, а хора от къде, той заяви: "Толкова са възможностите на държавата. Колко взимаха милиционерите и пожарникарите преди време до 89-та година? С каква техника се возеха? Аз съм бил в тази система и ви казвам, че условията са в пъти по-добри от това. Ние гасихме пожари с обикновени брезентови мушами и се возихме на шкоди. Сега има много добра техника".

Пожелавам на президента Румен Радев отговорността да не го смаже, заяви премиерът в оставка. След 10 дни ще дадем цялата държава на един човек за месеци напред - без парламент, без някой да го наблюдава. Затова на Румен Радев му пожелавам успех и искрено му желая отговорността да не го смаже.

Това е равносилно да ни сложат всички в един Миг-29 и да правим "кобри". Аз не съм нито син, нито внук на някой от политбюро, но напоследък много синове и внуци да ми дават съвети, заяви още Борисов.

Премиерът в оставка коментира и въпроса с разследванията, започнали срещу неговите кадри Симеон Дянков и Трайчо Трайков, като беше категоричен: "Заставам винаги на страната на правдата. Всички искахме да говорим и да проверяват, да повдигат обвинения, прокурорите това правят. Съдът ще прецени кой е виновен и кой не. Бил съм им шеф, министърът пряко и единствено отговаря за своето министерство. Премиерът може да му разпореди, но той не е длъжен да го изпълни. Затова винаги съм им казвал - мислете, работете с акъла си, защото идва Видов ден и трябва да се отговаря за това, което сме правили."

На въпроса дали ще заеме позицията на президента Росен Плевнелиев, който се нахвърли в последното си изказване срещу Русия и Владимир Путин, Бойко Борисов заяви: "Имаме голяма разлика в позицията и в постовете и на държавния глава, и на парламента, и на изпълнителната власт. Когато се срещах с туристическия бранш, всичките казаха - това, че се затвори пазарът за руски туристи се отрази пряко на икономиката, на приходите, на работните места, на всичко останало, заводите ни спряха дори. С една дума има хора, които да говорят, да дават оценки...

Моята работа винаги е била прагматична. Например имаме ли нужда от руска газ? Да, имаме нужда. Не считам, че Турция е най-стабилната държава в момента. Така, че интересът за газов хъб на Балканите съществува в лицето на Путин, това стана ясно, когато разговарях с него. Второ - беше ли нужда да си разплатим бакиите за "Белене", ние без руснаците не можем да продаваме реакторите, не можем нищо да ги правим, благодарен съм на президента Путин, че той прояви воля."

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове