Отидете към основна версия

920 0

РЗС е против касирането на президентския вот

  • яне янев-
  • рзс
Снимка: БГНЕС

РЗС преминава от крайно радикална, в конструктивна опозиция. Това заяви лидерът на партията Яне Янев в Стара Загора, обобщавайки решенията на вчерашния Управителен съвет на партията в Гълъбово.

Взехме решение от крайно радикална да бъдем конструктивна опозиция и в контекста на това, че българският народ в средата на мандата даде пряк вот на доверие на Бойко Борисов. Такъв прецедент в 22-годишната история на България не се е случвал, защити промяната в политиката си към ГЕРБ Яне Янев.

Той подчерта, че РЗС няма да подкрепи подписката на ДПС, Атака и БСП за сезиране на Конституционния съд за касиране на президентските избори.

От партията смятат, че това е възможно най-лошият сценарий за България. "Ние категорично не участваме в този сценарий. Това е първата възможност. Ако приемем втората хипотеза, че Конституционния съд касира избора на Плевнелиев след встъпването му в длъжност, тогава се създава институционална и конституционна криза, тъй като в сега действащата Конституция няма отговор на въпроса кой става президент, ако се касира действащият президент и вицепрезидент, добави Янев.

Той посочи, че РЗС ще подкрепи пакта на финансовия министър Симеон Дянков за финансова стабилност.  

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини