Last news in Fakti

30 Юни, 2021 12:51 4 364 22

Яне Янев се оправдава за разследването на АКФ

  • яне янев-
  • разследване-
  • корупция

Това са фактите, а интерпретациите оставям на други

 Яне Янев се оправдава за разследването на АКФ - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият премиерски съветник Яне Янев се оправдава за разследването на АКФ Ето какво пише той в позиция:
По повод превръщането ми в „главен герой“ на „разследване“ на Антикорупционния фонд бих искал да се знае, че:

Записите са правени тайно и са изцяло незаконни. Не съм давал съгласие или разрешение да бъда записван.

На много места в тях мои думи не звучат така, както бих ги изрекъл в действителност. Предполагам кой е поръчал и сглобил реални мои думи от миналото със сегашни Deepfake манипулации, но това ще оставя на съда…

Конституцията на Република България и Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи не допускат такова брутално издевателство над личността и аз ще се защитя с всички допустими от закона средства – вътрешни и международни.

Заявявам, че за тези „записи" бях уведомен от Николай Стайков и Бойко Станкушев, на които връчих писмено заявление, че забранявам под каквато и да била форма да се използва моя глас и да ми се приписват изказвания в смисъл и контекст, каквито аз не съм правил.

И от двамата получих уверение, че проведеното от тях разследване е под „методическото ръководство“ на основния им спонсор „Америка за България“ и че практически фондацията стои зад тези техни действия.

Това са фактите, а интерпретациите оставям на други.

Мога да говоря и пиша така, както малко хора в държавата. Правил съм някои от знаковите антикорупционни разкрития в последните две десетилетия. Заставал съм винаги открито с името си и съм поемал отговорност, каквато малцина могат да носят. Поради това не приемам да бъда замесван в подобен род ченгеджийски инсинуации, окичващи се с етикета „антикорупционно разследване“.

Припомняме, че миналата седмица Антикорупционният фон публикува трета част на “Списък за бърз контрол: Историята на Веселин Денков и специализираното правосъдие”, в която се изнасят прелюбопитни тайни записи, в които става дума и за срещи и разговори по казуса Денков на бившия премиерски съветник Яне Янев с председателя на КПКОНПИ и бивш главен прокурор Сотир Цацаров. Освен с Цацаров, Янев разговаря и с поне двама съдии от специализирания наказателен съд.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Записите

    60 2 Отговор
    били незаконни , 'щото действията му съвсем законни ?!
  • 4 Фито

    39 2 Отговор
    Тоя пухльо показванагледно с какво фи ги предпочита.
  • 5 Ужасонн

    55 3 Отговор
    Всички дето лаех против гроб, бяха назначени на сладки службици с облаги и спряха да лаят! Това води до извода, че проститутки има навсякъде! Хахахах
  • 6 Българка

    55 2 Отговор
    Яне Янев е циничен, нагъл манипулатор, лъжец и съучатник в престъпление. От шайката да спрат да реват, че са записани без съгласието им, следователно незаконно. Да се съсредоточим върху СЪДЪРЖАНИЕТО НА ЗАПИСИТЕ, от които е очвидно, че става въпрос за не едно престъпление. Естествено, че за предобществото и правосъдието ще говорят по друг начин. ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ОБИЧАТ ТИШИНАТА И ДЕЙСТВАТ НА ТЪМНО!
  • 7 Долен амбрияж

    41 2 Отговор
    Законно или незаконно си за затвора, заедно с цацата и Гешев. Но си прав че Борисов е писал 11 човека от квотата на Пeeвски за депутати , начело с Младен Маринов. Миналия юли го уволни като министър на МВР заради връзки с Пeeвски , а след това го сложи да води листа на ГЕРБ. В затвора
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 виж ти

    26 2 Отговор
    той за специален се имал. Всъщност е обикновен средняк който се подлага в услуга на властимащите независимо от политическата им ориентация.
  • 10 миш

    20 1 Отговор
    Маанете човеко,той е репресиран от комунистите много,не са му давали да играе народна топка и на фишеци.
  • 11 ТРОПЧО

    8 2 Отговор
    Ко СА ОБЯСНЯВАШ БЕ ТИ НЯМАШ И КАПКА ДОСТОИНСТВО ТИ И ОНЯ ТОМА БИКОВ СТЕ ТОЛКОВА ДО.НИ ЧЕ НЯМА НАКАДЕ ВИИ ЗА ПИТ ЛЕВА И МАИКА СИ БИХТЕ НАРЕКЛИ ЛЕЛЬО БЕ ЩО НЕ СЕ СК.ИИШ ПЯКАДЕ И ПИКОГА ОВЕЧЕ ДА НЕ СЕ ПОКАЗВАШ ТО БИВА АМА ЧАК ТОЛКОВА Е ПРЕКАЛЕНО
  • 12 Номер 23

    8 2 Отговор
    Докога най-големите престъпници в България-Буци,Цаци,Каскети и техните слуги като това на снимката ще ни облъчват с лъжи от медиите,вместо да бъдат арестувани?

    Коментиран от #17

  • 13 диверсификатор

    5 2 Отговор
    Хайде бе каскет, няма кой да ти нареди ли ?
  • 14 НЯКОЙ

    3 1 Отговор
    "Търчи-лъжи" - този колко позиции смени, за кого ли ще се лепне сега?
  • 15 куцата Сийка

    5 1 Отговор
    Хайдут Яне искаше да уволнява Бойко обаче като го назначи за съветник мълчи като ддуппе.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Рошко

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Номер 23":

    Ааааах мечти мечти, няма да доживеем да видим арестуван" политик" в бегето та камо ли осъден ефективно
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 КОЙ

    2 1 Отговор
    "Америка за България" дааа тука се шпионира всичко,Колко ли още фондации работят за приключването на България.Сега се борят с това което създадоха преди време.
  • 20 Алооо

    1 1 Отговор
    Заедно с Тиквата, си за затвора.
  • 21 инчхай

    1 0 Отговор
    изрекъл ли си ги бе долен ИД---,щеше да го вкарваш в затвора,а му облиза точилката бо---к от РЗС
  • 22 леле КАКО

    2 0 Отговор
    Яне , Яне , Яне......защо се оправдаваш ? Страх те е от ТИКВАТА-ВОЖД ли ? Възмездието да не те застигне , че си разкрил ПРОСТАКА от БАНКЯ и неговите афери ли ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове