Отидете към основна версия

10 621 25

Събират пари за нова кола на Кирил

  • кирил-
  • варна-
  • lincoln
Снимка: БГНЕС

Пари за нова кола на Варненския и Великопреславски митрополит Кирил се събираха пред храма "Свето Успение Богородично" в морската столица. Божият служител разбуни духовете, появявайки се на служба на Никулден с лъскав автомобил Lincoln, който се оказа, че му е даден временно.

Ето защо екипът на сайта buditeli.net реши да спретне благотворителна акция, за да може духовникът отново да се вози на автомобил.

Един от младежите, участващи в акцията, заяви, че дебелоочието на митрополит Кирил цели единствено и само да компрометира християнството пред българското общество, съобщава БГНЕС.

На следващия ден Кирил обяви, че иска да подаде оставка, но се оказа, че не може да го направи, тъй като е пожизнен ерхиерей. Ето защо той не е подал оставка.

С луксозната лимузина Lincoln MKZ Hybrid пристигна митрополитът на храмовия празник в църквата "Св. Никола". Моделът все още не се продава извън Щатите, където производителят го предлага от септември миналата година.

В декларация Варненският и Великопреславски епархийски съвет обяви, че става дума за „базов модел“ автомобил, който не може да се нарече лукс: „Дори с най-новите си екстри на свръхпестеливост на бензин, с автоматичното си преминаване на електрозадвижване автомобилът с тази цена не може да бъде наречен лукс. Нека не ставаме жалки и не мерим с аршина на бездомници“.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини