Last news in Fakti

18 Декември, 2011 12:44 10 518 25

Събират пари за нова кола на Кирил

  • кирил-
  • варна-
  • lincoln
Събират пари за нова кола на Кирил - 1
Снимка: БГНЕС

Пари за нова кола на Варненския и Великопреславски митрополит Кирил се събираха пред храма "Свето Успение Богородично" в морската столица. Божият служител разбуни духовете, появявайки се на служба на Никулден с лъскав автомобил Lincoln, който се оказа, че му е даден временно.

Ето защо екипът на сайта buditeli.net реши да спретне благотворителна акция, за да може духовникът отново да се вози на автомобил.

Един от младежите, участващи в акцията, заяви, че дебелоочието на митрополит Кирил цели единствено и само да компрометира християнството пред българското общество, съобщава БГНЕС.

На следващия ден Кирил обяви, че иска да подаде оставка, но се оказа, че не може да го направи, тъй като е пожизнен ерхиерей. Ето защо той не е подал оставка.

С луксозната лимузина Lincoln MKZ Hybrid пристигна митрополитът на храмовия празник в църквата "Св. Никола". Моделът все още не се продава извън Щатите, където производителят го предлага от септември миналата година.

В декларация Варненският и Великопреславски епархийски съвет обяви, че става дума за „базов модел“ автомобил, който не може да се нарече лукс: „Дори с най-новите си екстри на свръхпестеливост на бензин, с автоматичното си преминаване на електрозадвижване автомобилът с тази цена не може да бъде наречен лукс. Нека не ставаме жалки и не мерим с аршина на бездомници“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bateto

    1 0 Отговор
    за тази пожизненост колко още мечтаят
  • 2 todor

    1 0 Отговор
    Познавам и други които пожизнено са в парламент,полиция.
  • 3 .....

    2 0 Отговор
    Имам една жигула за бракуване .Мога да я харижа на митрополита -
    "дарение".Преминава в икономичен режим след като изгасиш двигателя и "пуснеш" по инерция.
    Разкошен автомобил без излишни екстри ...
  • 4 Калоян

    0 0 Отговор
    Горкия...Нека събират пари за кола на тоз които пари има,а тези които нямат нека да не се събират за тях помощи а да си умират бавно...
  • 5 Бай манол ходи с кола гол

    4 0 Отговор
    На фона на тази разграбена държава и миряните край кофите за смет.На фона на минималната работна заплата от 270 лв и средната за страната от около 500 лв. (без София там може и да е 800 лв но е доста по скъп живота).
    Със същоя успех този "божи служител" може да се вози в автомобил за 2 до 5 хил лева на ГАЗ.Примерно един VW passat (15-20 годишен) 1.8 i на газ ще му гори около 10 литра газ на 100 км.Или 13-14 лв на 100 км.А супер икономичния Линкълн за 35 000 долара (52 000 лв по днешния курс на долара 1,49 лв) има разход от 7 (за САЩ си е направо все едно че мирише бензина) литра бензин х 2,35 лв = 16-17 лв на 100 км !

    Майка Тереза се на линкълн се е возила.

    Безсрамници и наглеци, алчни за власт и пари !
    Дано има възмездие и за вас.То се е видяло че в България няма да го получите дано на ония свят да ви се върне.......!!!!!!!!
  • 6 Киро варненеца

    4 0 Отговор
    Браво на тези младежи !
    Показват гражданска позиция !!!

    А и горивото на този линкълн му е най малката грижа.

    Ами застраховки/каско, обслужване , гуми, подръжка.

    Само Каското му е колкото един автомобил на старо.6-7% от цената 3120-3640 лв на година !!!

    Да не говорим какви са цените във фирмените сервизи !

    То един Мерцедес Е класа бензинец 1998-1999 год. върви към 4-5 хил. лева !

    Ама не за нашите духовници не може стар автомобил те са ни най-ценното.А колко църкви и манастири се рушът и разграбват, колко гладни, бездомни и болни деца има.Колко хора в нужда.

    На какво ни учи църквата !?!? Ако можеш кради и се облагодетелствай, а бедните да го д---ат....!!!
  • 7 Атанас Димитров

    3 1 Отговор
    nagli gei popski k.....ta!!! pove4eto ot tia nagleci sa p....li!!!
    m.....ta i na kolata, no na4ina po koito govori onova k......ce 's arshin na bezdomnici' mi to taka nari4a bezdomnici polvin bulgaria,
    zashtoto pone polvinata bulgari ako ne i pove4e ne mogat ta si pozvoljat dori na polvina po evtina kola!!! (ne me razbiraite pogreshno az viarvam v bog no mai ne v podobni slujiteli)
  • 8 Борислав Борисов

    0 3 Отговор
    Абе хора. Спрете да плюете само. Замислете се само тази кола струва 52000 лв. и е дарение, нали? Я сега се замислете колко струват Мерцедесите е БМВ на управляващите. Май Вие ги плащате, а ?????????????????
  • 9 Роки

    2 0 Отговор
    Моля помогнете и на мен да заменя 26 годишното CZ не искам много едно икономично новичко Ducatti Streetfighter
  • 10 boss

    3 0 Отговор
    Има един такъв в Бачковския манастир кара Мерцедес S320 нов модел:)Нали са хора на дядо Господ няма да карат Трабант :)
  • 11 Грешник

    2 0 Отговор
    Не може да проповядваш Божието учение и в същото време да не го спазваш! Всъщност може, но това е едно долно лицемерие! При положение, че има толкова гладни, нещастни и самотни деца в домовете за сираци, за които никой не иска да знае- нека си карат скъпите лимузини и да проповядват- ако имаш две ризи, дай едната на ближния си! Ха, ха смешно и тъжно, но факт! Няма какво да се коментира, онзи горе вижда всичко, а доколкото ми е известно лицемерието е най-големия грях....
  • 12 Bobi

    2 0 Отговор
    Ето заради такива , които се представят за божи служители не ходя на църква . Не съм съгласен с тяхната ПЛАТЕНА вяра ! Не съм убеден , че те самите вярват в бог !
  • 13 Стършела

    0 0 Отговор
    Да дарение ние от Марс падаме,автомобила не е луксозен изобщо даже е стар е от далечната 2010 тодина е септември месец,базов модел е за 52000 лева скромна колица ... Е*ати златния митрополит може следващата година да излезе с Maybach ..
  • 14 D-r g`.

    0 0 Отговор
    Едно време Сливенския владика джиткаше с ягуар :)
  • 15 яаааа

    0 0 Отговор
    тази кола не струва 52 000, това е цената за щатите, за България, след като се платят мита, акциз и премине технотест и др там необходими документи, става около 100 000 лв
  • 16 Нема Бира

    1 0 Отговор
    Тия оядени номенклатури от Тошово време заслужават само линч... Пеша трябва да ходи тоя....
  • 17 Нема Бира

    1 0 Отговор
    Тия оядени номенклатури от Тошово време заслужават само линч... Пеша трябва да ходи тоя....
  • 18 Стефания Литова

    0 0 Отговор
    Негодник
  • 19 Стефания Литова

    0 0 Отговор
    Негодник
  • 20 папата

    0 0 Отговор
    Еееее завалийката, няма кинти за количка и сега трябва да мизерства на подаяния.
  • 21 Рафаел

    0 0 Отговор
    Е браво бе, ти парите за нищо ги нямаш , от 50 хиляди та на 100 ги изкара. С всичко платено, оскъпяването на тази кола за да я караш в Бг е не повече от 25 хил. , а не 50. Не виждам какво толкова се палите, по улиците се движат коли за много повече пари. А смятам, че човек треа е много тъп да не е наясно, че църквата е всичко останало но не и божия обител. Църквата служи на дявола откакто е създадена. Ако Христос знаеше, че в негово име ще бъдат избити милиони хора дали щеше изобщо да ни дава учението си.
  • 22 Тони

    0 0 Отговор
    Събирайте, "будители", събирайте ревностно, ама що така не сте активни в спомоществувателните акции за широката социална дейност на Митрополията: я за социалната кухня, я за Центъра за борба с наркозависимостта? Аа, вие от скромност не сте се афиширали, нали така? http://www.pravoslavie.bg/%D0%A1%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%B9%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82/%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%89%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%B8%D0%B7%D1%82%D1%80%D1%8A%D0%B3%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B0 Това е една от най-добре уредените Митрополии, но явно на някой това не им изнася....и активното мероприятие влезе в действие!
  • 23 ---

    0 2 Отговор
    na tova luxsozna limuzina li mi vikate xaxaxa predstavqm si kvi legeni karate
  • 24 кик

    0 0 Отговор
    църквата най-големата мафия, да признаят за извънземните и 4е боговете са дело на извънземните с цел да ни под4инят а поповете са техни слуги..нема господ нема ништо
  • 25 Coruyn

    0 0 Отговор
    А с кои да мерим с този за супер тарикати ли,на това ли ви учи Исус Христос да се возите на лъскави коли,така ли пише в Библията ???