Отидете към основна версия

1 465 1

Проф. Стати Статев е новият ректор на УНСС

  • унсс

Икономистът обеща да работи за запазване на сегашния статут на университета

Снимка: БГНЕС

Проф. д.ик.н. Стати Статев е новият ректор на Университета за национално и световно стопанство (УНСС), съобщиха от университета. Той беше избран днес от Общото събрание с 218 гласа. За другия кандидат-ректор - проф. д.ик.н. Пламен Мишев - гласуваха 81 делегати. Пет от бюлетините бяха недействителни.

Проф. Стати Статев досега беше първи заместник-ректор на УНСС. Досегашният ректор на висшето училище проф. Борислав Борисов има два мандата зад гърба си и няма право на трети.

Сред главните приоритети, които изтъкна проф. Статев в мандатната си програма, са запазване на сегашния статут на университета и сегашните рейтинги, създаване на предпоставки за творчески диалог между преподаватели и студенти и подобряване на научноизследователската дейност.

Той залага и на възраждане на центъра за икономическа политика, промотиране на магистърските програми на УНСС, отваряне на клон за дистанционно обучение в София за по-елитните специалности и разкриване на тригодишна професионална бакалавърска степен.

Другият претендент за поста проф. Мишев постави в мандатната си програма акценти върху мащабна промоционална кампания и марткетингови стратегии за популяризиране на УНСС като марка, както и съкращаване на учебната натовареност на преподавателите за сметка на повишаване на научноизследователската им дейност.

Проф. Пламен Мишев залага също на кампания за привличане на чуждестранни студенти, които постепенно да достигнат 10% от обучаемите, създаване на докторантско училище, засилване на езиковото обучение и др.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини