Last news in Fakti

19 Декември, 2011 16:45 1 457 1

Проф. Стати Статев е новият ректор на УНСС

  • унсс

Икономистът обеща да работи за запазване на сегашния статут на университета

Проф. Стати Статев е новият ректор на УНСС - 1
Снимка: БГНЕС

Проф. д.ик.н. Стати Статев е новият ректор на Университета за национално и световно стопанство (УНСС), съобщиха от университета. Той беше избран днес от Общото събрание с 218 гласа. За другия кандидат-ректор - проф. д.ик.н. Пламен Мишев - гласуваха 81 делегати. Пет от бюлетините бяха недействителни.

Проф. Стати Статев досега беше първи заместник-ректор на УНСС. Досегашният ректор на висшето училище проф. Борислав Борисов има два мандата зад гърба си и няма право на трети.

Сред главните приоритети, които изтъкна проф. Статев в мандатната си програма, са запазване на сегашния статут на университета и сегашните рейтинги, създаване на предпоставки за творчески диалог между преподаватели и студенти и подобряване на научноизследователската дейност.

Той залага и на възраждане на центъра за икономическа политика, промотиране на магистърските програми на УНСС, отваряне на клон за дистанционно обучение в София за по-елитните специалности и разкриване на тригодишна професионална бакалавърска степен.

Другият претендент за поста проф. Мишев постави в мандатната си програма акценти върху мащабна промоционална кампания и марткетингови стратегии за популяризиране на УНСС като марка, както и съкращаване на учебната натовареност на преподавателите за сметка на повишаване на научноизследователската им дейност.

Проф. Пламен Мишев залага също на кампания за привличане на чуждестранни студенти, които постепенно да достигнат 10% от обучаемите, създаване на докторантско училище, засилване на езиковото обучение и др.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Възмутен

    0 0 Отговор
    Присъствието на Общо събрание на УНСС е все едно си на театрална постановка - всички поканени са се облекли в рокли и костюми и единственото, което правят е да ръкопляскат, членовете на Общото събрание са наистина добри поне в това - ръкопляскането, иначе не можеш да чуеш ни глас, ни стон, ни вопъл, обстановката е като да си на конгрес на БКП от 60-те години, а всичките членове са наистина добри актьори (и отпред на сцената и отзад на местата за зрителите).
    Неслучайно на това събрание бившият ректор на НАТФИЗ полусериозно предложи на Борислав Борисов двете висши училища да се обединят (да обединят актьорското си майсторство).
    Друг от гостите пък, наистина научен човек, спомена за това че: бивши ченгета и бивши преподаватели няма, да добавим в УНСС, както и бивши п......ти.
    Но няма за какво да ги виним хората - повечето си чакат пенсийката, ходят си на безплатни прегледи при мамолог и за простатата, отново ще получат 13-та, 14-та и 15-та заплата, специално коледно увеличение на месечните добавки за Голям д-р 700 лв и Малък д-р 600 лв, като сметнем и основната месечна работна заплата за професор 1500 лв, за доцент 1200 лв, за главен асистент 950 лв, за асистент 900 лв...и то нещата се подразбират - мълчанието е щедро заплатено от ръководството на УНСС, а да не забравяме и сумата разпределяна годишно между преподавателите, по заслуги за "научни" разработки - над 1 млн. лева за 2011, за предходните са подобни, а и още по 600 хил. лв от европейски проекти и още от национални проекти.......да наистина спектакълът е много щедро заплатен, направо супер продукция....
    какво да кажем за мълчащите студентски представители от т.нар Студентски съвет на УНСС - всяка година бюджетът който тази структура "усвоява" е по над 100 хил. лв
    А Бат Бойко казва, че се борел срещу корупцията....глупости на търкалета!
    В УНСС най-вървежно в кариерното израстване е слагачеството!!!