Отидете към основна версия

1 109 0

Още четирима напуснаха групата на „Атака“

  • атака-
  • калина крумова

Волен остана само с 10 депутати

Още четирима депутати на „Атака“ напускат парламентарната група, съобщи в началото на последното заседание за годината председателят на НС Цецка Цачева. Това са Огнян Тетимов, Борислав Стоянов, Димитър Карбов и Петър Хлебаров.

ПГ на „Атака“ остава с 10 души. Това е минималният брой депутати за съществуването на парламентарна група. При още един напуснал групата на Сидеров ще се разпадне. Същото се случи и в предишното Народно събрание.

Последната напуснала ПГ на „Атака“ беше Калина Крумова. Тя обяви решението си на 25 ноември, посочвайки като мотив, че се е уморила от скандалите при националистите.

По-рано през деня от пресцентъра на националистите разпространиха специална декларация, в която 13 от общо 15-те останали депутати в групата на „Атака“ заявяват официално, че нямат намерение да напускат групата и партията.

Двама от депутатите на „Атака“ - Калина Крумова и Борислав Стоянов, не се бяха включили в декларацията. От пресцентъра на националистите уточниха, че те не са се подписали не защото напускат парламентарната група на партията, а защото не са съгласни с текста на декларацията.

Тогава Борислав Стоянов коментира, че засега не смята да излиза от групата, но продължава да поддържа искането си за оставка на лидера на партията Волен Сидеров.

„Ние, следните народни представители от ПГ „Атака“ ясно заявяваме, че нямаме никакво намерение да напускаме групата и партията. По клеветническите въпроси за харчове, субсидии, апартаменти, пури, запалки, химикалки, напитки, варива и печива за вас и срещу някои от вас работят нашите юристи. Оставаме отворени за вашите питания по парламентарната дейност на ПГ „Атака" и нейните законодателни инициативи, които са истински важните неща за българските граждани“, гласеше декларацията.

Преди това групата на „Атака“ напусна Цвета Георгиева, която единствена от бившите си съпартийци подкрепи бюджета за 2012 г. Преди нея напуснаха Валентин Николов, Камен Петков, Кирил Гумнеров, Огнян Пейчев и Стоян Иванов.

С действията, които до момента извърши лидерът на тази партия, Волен Сидеров категорично мога да твърдя, че „Атака” си отива от политическия живот. Хората, които изповядват национализма, виждаме, че вече припознават други политически субекти, заяви пред журналисти в кулоарите на парламента независимият депутат Огнян Пейчев, един от първите напуснали партия „Атака“.

На въпрос – разпада ли се парламентарната група на „Атака”, Огнян Пейчев посочи: „Не искам да врачувам, но предполагам, че и това ще се случи. Моето обяснение е, че, когато някой иска да живее в робовладелски строй, тоест да държи хората в подчинение с документи – резултатът е ясен и категоричен.“

„Дълго говорихме за договорите за поръчителство, подписани от голямата част депутати от „Атака”, които и в момента продължават да се разследват от прокуратурата. Вече и други народни представители очевидно намериха смелост и достойнство, за да реагират. Всички от първоначалната група на „Атака” в този парламент, са подписали такива договори за поръчителство, с изключение на Явор Нотев и Десислав Чуколов”, каза Пейчев.

Запитан дали на днешния Национален сбор е възможно да бъде поискана оставката на лидера на „Атака” Волен Сидеров, Пейчев посочи: „Не съм бил политическо лице в партията. Бях от гражданската квота. Въздържам се да коментирам тези неща. Не съм навътре да коментирам проблемите в самата политическа партия. Това е въпрос на устава и на неща, с които не съм запознат, и не искам да ги коментирам. Какво ще се случи – трябва да говорите с някой от партийните лидери или членовете на парламентарната група.“

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини