22 Декември, 2011 10:03 898 0

Димитър Стоянов: Агонията в „Атака“ продължава

  • димитър стоянов-
  • атака

Агонията в "Атака" продължава. Това заяви пред „Тази сутрин“ по бТВ евродепутатът Димитър Стоянов, който беше изключен от партията. "Историите с бомбите ми дойдоха малко в повече", допълни Стоянов, като поясни, че и преди е виждал как се действа в напрегната ситуация в партията.

"Много пъти, когато е имало напрежение, са се вземали такива решения от лидера", заяви Димитър Стоянов. "Сутринта напуснаха четирима депутати и оставиха групата на санитарния минимум. Освен това напусна председателят на контролния сбор, така че имам подозрения, че в един момент е имало идеята да не се проведе този конгрес".

Той заяви, че не е отишъл на конгреса, защото не е имало смисъл.

"Този конгрес щеше да има смисъл само ако в дневния ред бяха предвидени тези точки, които бяха представени пред обществото - избор на ново ръководство и обсъждане на резултатите на изборите. Защо се стигна дотам, че "Атака" да падне под 4% подкрепа. Но дневният ред беше напълно подменен, четоха се оказионни доклади, а аз бях изключен", заяви Димитър Стоянов. По думите му всички организации в Габровска област, без тази в габровска община, са били разпуснати ден преди конгреса.

"Съобщили са им го по телефона. Не знам каква е причината за това", заяви Димитър Стоянов.

Димитър Стоянов отхвърли обвиненията срещу майка си Капка Сидерова, като ги нарече безпочвени.

"Преди няколко месеца тя написа книга за учредяването и развитието на "Атака", която е с предговор на Волен Сидеров", заяви Димитър Стоянов.

Стоянов е възмутен и от факта, че на конгреса на "Атака" се е говорило само за пари.

"Коментираше се кой каква част от субсидията бил откраднал. Когато беше основана "Атака" почти никаква субсидия не получаваше, но тогава нямаше проблем партията да си върши работата, да напредва и да печели резултати. Изведнъж стана проблем, че някои е откраднал субсидията. Това е много пошло", коментира Стоянов. Той припомни, че законът за прехвърлянето на субсидиите от партия на партия е написан и вкаран в парламента от Павел Шопов.

"За мен най-важно за момента е да продължа дейността си в европейския парламент. Дали ще има нова партия, не мога да отговоря".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА