Last news in Fakti

21 Декември, 2011 15:15 1 210 0

Изгониха Димитър Стоянов от "Атака"

  • димитър стоянов-
  • волен сидеров-
  • атака

Евродепутатът свален от ръководството и става редови член

Димитър Стоянов бе изключен от Централния сбор на „Атака“. Решението, предложено от лидера на партията Волен Сидеров, бе подкрепено единодушно от делегатите на сбора, събралите се от цялата страна, въпреки сутрешната бомбена заплаха.

Така евродепутатът и доведен син на Сидеров загуби подкрепата на партийците си. За изключването му гласуваха 381 делегати,  нямаше въздържали се и против. Все пак, Димитър Стоянов  остава в партията, тъй като изгонването му от нея не  бе включено като въпрос в дневния ред.

Стоянов изненадващо поиска оставката на Сидеров след изборите, мотивирайки се с тежката изборна загуба и непоследователното политическо поведение. Два дни по-късно „Атака“ прати съобщение, че Съвещателният сбор на партията е изключил Стоянов. Той обяви решението за нелегитимно, тъй като само конгресът можел да го изключи.

Евродепутатът не се яви на днешното заседание на Националния сбор.

Гласувано бе и изключването на Деница Гаджева, която бе в обвинена в радикализиране на младежката структура на партията, покупка на имот с държавни пари и дори разваляне на връзката на Волен Сидеров и Капка Георгиева, която е майка на Стоянов. После стана ясно, че двамата отдавна не живеят заедно, а Капка Георгиева напусна печатния орган на партията – вестник „Атака“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА