Отидете към основна версия

11 254 44

ГЕРБ: Чистите улици са социализъм, снегът е естествен процес

  • сняг-
  • почистване

Общинарите се скараха за обстановката в София

Снимки: БГНЕС

Днешното заседание на Столичния общински съвет започна със скандал между представителите на ГЕРБ и БСП. Гербери и социалисти се скараха за това „изненада ли ни снегът“. Според общинарите от управляващата партия чистите улици са социализъм.

„Това са естествени процеси“, смята общинският съветник от ГЕРБ Малина Едрева и допълни: „Социализмът много ни разглези.“ Според нея градът е в нормална обстановка.  Едрева обясни, че за днешното заседание на СОС дошла жива и здрава, карайки бавно, на втора и трета скорост по „Цариградско шосе“ - едно от най-натоварените трасета в София.

Преди началото на заседанието кметът на столицата Йорданка Фандъкова посочи, че общината е готова да спира движението по някои улици, за да бъдат почистени подобаващо. Машините на почистващите фирми, по думите на кметицата, се следят с GPS -системи.

Според нея обстановката в столицата, предвид снега, е нормална, но заради продължаващия снеговалеж няма как да се види веднага резултатът от работата на почистващите фирми. „Очакваме по-голям трафик, задръствания и забавяне в графика на масовия градски транспорт", обясни кметицата.

На път за общината днес тя видяла как служители на фирми чистят тротоарите пред работните си места. „Тези, които не го правят, ще бъдат санкционирани“, увери Фандъкова, но обясни, че не може да се очаква пътищата да бъдат почистени „до асфалт“.

Според червения общинар Жельо Бойчев „Цариградско шосе", „Ботевградско шосе" и бул. „България" не са почистени и по тях няма машини. Той поиска на следващото заседание на СОС Йорданка Фандъкова да докладва колко струва на общината днешното почистване.

В отговор кметът посочи, че е готова да отговаря, но изтъкна: „Всички машини са на терен. Трасетата на масовия градски транспорт бяха обработени изцяло.“

„Госпожо Фандъкова, вън снегът е няколко сантиметра", репликира я Бойчев. В атаката се включи и Георги Кадиев. „Минал съм от кино „Арена" в „Младост" 4 до „Хиподрума" и не видях нито една машина. Питам къде са машините", обясни той. По това трасе той дори видял 50 катастрофи.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини