Отидете към основна версия

1 145 2

Освободеният от Борисов Чобанов става зам.-кмет

  • тодор чобанов
Снимка: БГНЕС

Тодор Чобанов ще е новият зам.-кмет по култура и образование. Това съобщи пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова. Чобанов ще заеме поста утре. Фандъкова поясни, че ще тя лично ще продължи да наблюдава ресора „Образование”, тъй като това е един от основните приоритети в работата на Столична община.

Чобанов беше заместник-министър на културата в правителството на ГЕРБ. През октомври м.г. той беше освободен от поста от премиера Бойко Борисов с мотива, че е нужно по-бързо темпо на работа. Борисов е категоричен, че който не може да се справи в работата, няма място в кабинета.

„Тодор Чобанов не е уволнен, а преминава на по-важна работа“, обясни по-късно културният министър Вежди Рашидов. По адрес на Чобанов министърът се изказа ласкаво, описвайки го като „млад и перспективен човек, който много добре си е учил уроците“.

През ноември бившият зам.-министър на културата получи нова длъжност - съветник на икономическия министър Трайчо Трайков. „Аз, разбира се, разчитам доста и на новия си съветник по културно-исторически туризъм Тодор Чобанов”, заяви Трайков.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини