Отидете към основна версия

10 989 9

Най-тежко е в област Русе

  • русе-
  • пътна обстановка-
  • сняг
Снимка: БГНЕС

Най-усложнена от обилния сняг е обстановката на територията на област Русе, съобщават от АПИ. По пътя Русе – Силистра има обилни снеговалежи и снегонавявания с видимост 5-10 м. Затворен за движение е път I-5 Русе-Велико Търново затворен за всички МПС.Продължава да е затворен Дунав-мост поради влошена обстановка на територията на Република Румъния.

Затворени за движение на всички моторни превозни средства са пътищата: І-2 Русе-Разград; ІІ-23 Русе – Кубрат; ІІІ-501 Русе-Иваново-Две могили; ІІІ-202 Русе – Цар Калоян.

Постъпили са сигнали за закъсали леки автомобили в областта – на пътя Ветово-Смирненски - 1 кола, Николово-Русе – 6 и Бъзън - Русе – 3 коли. Изпратени са екипи на ГДПБЗН и АПИ за извличане на закъсалите моторни превозни средства.

Остава ограничението за пропускане на транзитно преминаващи през страната тежкотоварни автомобили през граничните пунктове с Турция и Гърция.

Движението на всички МПС апрез Прохода на републиката и път I-1 Ботевград-Мездра да се осъществява с вериги.

За 19 области в страната е обявен оранжев код за обилни снеговалежи и силен вятър – те са предимно в източна България. Това означава, че времето е опасно. Прогнозирани са метеорологични явления с голяма интензивност. Възможни са щети и жертви. Бъдете много внимателни и по възможност избягвайте рисковете, съветват метеоролозите.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини