Отидете към основна версия

15 217 17

Митьо Очите е свободен гражданин

  • димитър желязков-
  • митьо очите
Снимка: БГНЕС

Несебърският наркобос Димитър Желязков - Митьо Очите вече е свободен гражданин. Той е излязъл от затвора снощи, тъй като е изтърпял наказанието си. Информацията бе потвърдена пред bTV от правосъдното министерство.

Желязков излиза на свобода, след като съдът не уважи искането на прокуратурата наказанието му да бъде удължено. На последно дело срещу него защитата заяви, че той трябва да бъде освободен незабавно.
Митьо Очите бе осъден на 4.1 месеца затвор след споразумение с прокуратурата. Миналата година Върховният касационен съд върна за ново разглеждане последното му споразумение с прокуратурата с мотива, че присъдата е занижена.

Тогава срещу Желязков започна нов процес, който да определи общия му престой зад решетките. Прокуратурата поиска присъдата да се увеличи с две години и 5 месеца. Мотивът - осъждан е многократно за тежки умишлени престъпления, а престоят му в затвора не е бил достатъчен, за да го превъзпита.
Самият Митьо Очите обяви пред бТВ, че все още не се е наспал и чака лятото. Добави, че няма намерение да бяга в чужбина.

Бригадата на Очите бе разбита по време на Тройната коалиция. След като влезе в затвора, Желязков се раздели с голяма част от имеществото си, което бе отнето в полза на държавата.

Престоят му зад решетките бе изпъстрен със скандали. Той редовно се радваше на домашен отпуск и облекчен режим. Докато бе в затворническото общежитие в Казичане, Желязков си размени юмруци с пернишкия наркобос Стоян Кръстев – Драгановеца.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини