2 Март, 2012 14:37 15 182 17

Митьо Очите е свободен гражданин

  • димитър желязков-
  • митьо очите
Митьо Очите е свободен гражданин - 1
Снимка: БГНЕС

Несебърският наркобос Димитър Желязков - Митьо Очите вече е свободен гражданин. Той е излязъл от затвора снощи, тъй като е изтърпял наказанието си. Информацията бе потвърдена пред bTV от правосъдното министерство.

Желязков излиза на свобода, след като съдът не уважи искането на прокуратурата наказанието му да бъде удължено. На последно дело срещу него защитата заяви, че той трябва да бъде освободен незабавно.
Митьо Очите бе осъден на 4.1 месеца затвор след споразумение с прокуратурата. Миналата година Върховният касационен съд върна за ново разглеждане последното му споразумение с прокуратурата с мотива, че присъдата е занижена.

Тогава срещу Желязков започна нов процес, който да определи общия му престой зад решетките. Прокуратурата поиска присъдата да се увеличи с две години и 5 месеца. Мотивът - осъждан е многократно за тежки умишлени престъпления, а престоят му в затвора не е бил достатъчен, за да го превъзпита.
Самият Митьо Очите обяви пред бТВ, че все още не се е наспал и чака лятото. Добави, че няма намерение да бяга в чужбина.

Бригадата на Очите бе разбита по време на Тройната коалиция. След като влезе в затвора, Желязков се раздели с голяма част от имеществото си, което бе отнето в полза на държавата.

Престоят му зад решетките бе изпъстрен със скандали. Той редовно се радваше на домашен отпуск и облекчен режим. Докато бе в затворническото общежитие в Казичане, Желязков си размени юмруци с пернишкия наркобос Стоян Кръстев – Драгановеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко Мартинов

    5 1 Отговор
    Така ще е,обикновените хора лежат години в затвора а такива всеизвестни наркобосове лежат 5 месеца в някво общежитие и са свободни,страшни закони и корумпирани съдии БРАВО ! Дай боже да не ми се налага да влизам в съд,че 1 дума истина няма да чуя.
  • 2 николай маринов

    4 2 Отговор
    БОГ да ни закриля С това правителство и тази "правосъдна" система само в НЕГО ни е спасението.
  • 3 КОМПАНИЯТА

    2 1 Отговор
    КАКВО ТОЛКОВА Е НАПРАВИЛО МОМЧЕТО.КАКВО ДА ГИ ПРАВИ ,КАТО ДРУГИТЕ СА СТРЪХЛИВИ И ВОДАТА Е МЪТНА!................................бил
    престъпник ,айде бе!.............СЕГА ИМА ЕДИН СЕРИОЗЕН РАЗГОВОР В БУРГАС и живота продължава!..................комунисти,демократи,либерали,гербери или нови русофили или сила,...........това е без значение!!
  • 4 ВИП АМГ

    1 2 Отговор
    ima sad koito reshava dali i kolko da e v zatvora.vie samo moje da cakate.
  • 5 а добре дошъл

    3 1 Отговор
    митееее-виж дали местото в министество на земеделието е още свободно-щот си младо момче сгрешило ама поправило се -там дават втори шанс особено при субсидиите понеже са много и има мегдан и да сгрешиш нема страшно.
  • 6 ДЕА

    1 2 Отговор
    Наздраве Мите! Чакаме те лятото в Мания !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Peev

    3 0 Отговор
    Чудесно стимулиране на младите хора да стоят в страната ни. Много нагледен пример за това ,че няма смисал да се бяга навън. Може да останеш тук,да продаваш и разпространяваш дрога,а дори и да те хванат ,след 4 години пак ще имаш повече спечелени капитали отколкото да си се блъскал в чужбина.
  • 9 dobrichliqta.

    0 1 Отговор
    Bravo che go pusnaha choveka,jiv i zdrav dae i da si gleda rabitata.
  • 10 ал капоне

    0 0 Отговор
    за съжаление на ограбения народец истината е че митьо очите бе сменен от хората на бойко които са 100 пъти по нагли от очите НОВИТЕ БОГОВЕ НА БУРГАС РЕЖАТ УШИ РЪЦЕ КРАКА И ГЛАВИ БЕЗ КАПКА ЖАЛ , ПРИ МИТЬО НЕЩАТА СЕ ДЪРЖАХА ПОД КОНТРОЛ МАКАР И С ГОЛЯМА ДОЭА СТРАХОПОЧИТАНИЕ, А ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ФАКТА ЧЕ НИКОЯ ДЪРЖАВА В СВЕТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ С ТАЯ ГАДОСТ ДРОГАТА Е ФАКТ,ЛОШОТО НА ПОВЕЧЕТО ПОЛИТИЦИ Е ТОВА ,ЧЕ ТЕ САМИТЕ СА КЛИЕНТИ НА ДИЛЪРИТЕ НО НАЛИ ШМЪРКАТ ОТ ДРОГАТА НА БОГАТИТЕ А НЯКОИ ДОРИ ПЕЧЕЛЯТ ОТ ПЛАСМЕНТА НА КОКАИН И ДРУГИ Л..НА,
  • 11 мачкай Митко

    0 1 Отговор
    Са Митко ще им счупи колената и особено на тези които са купили негови имоти. Може и да е следващия Премиер, много умно гледа с тези големи очи.
  • 12 Алкапоне Мафия

    2 0 Отговор
    Той Винаги си е бил свободен в затвора е бил като цар !!! ще видим колко време ще издържи от вънка то се знае за такива или решетките или пясъка :)
  • 13 пазача

    2 0 Отговор
    Спокойно и него ще го утрепат то кви хора убиха па тоя ли нема да утрепат особено сега е почти г-н никой и само да съгреши ще му теглат патрона според мене пондиза го е предпазил от евентуално покушение и сега само го чакат да шавне ама на никой не му пука за такива като него!!!!
  • 14 иво карамански

    0 0 Отговор
    златко баретата и митко са доверени кучета на бат боико
  • 15 Пловдив

    1 0 Отговор
    После защо не ни щяли в Шенген... Пък Оня да си плямпа,че въпросът бил приключен за него...
  • 16 Българин

    2 0 Отговор
    Как беше поговорката, която е МНОГО, ама много достоверна -

    "За кокошка - няма прошка, за милиони - няма закони!"

    Да дойдат и сега философите, да кажат, да не се оплакваме от държавата и че проблема бил в нас самите хора, и видиш ли самия народ бил виновен, че сме зле. НЯМА ТАКОВА НЕЩО! - ВИНОВНИ СА ПРОДАЖНИТЕ И КОРУМПИРАНИ В СЪД, ПАРЛАМЕНТ, ПОЛИЦИЯ И т.н. Държавните институции са злото за народа, мафията е в политиката! На тоя престъпник му слагат чадър, дето ако се сметне колко е откраднал ще му трябва да се преражда десетки пъти, за да излежи просъдата си, докато примерно на 1 от квартала баща му е дребен джебчия и лежи в затвора за няква кражба от порядъка на 100-200 лева 10 години в затвора, а тоя Митьо очите бил невинен, съда не бил уважил на прокоратурата искането. Ще си намерите майстора ей, масони долни, ще се съберем няколко по луди и ще почнеме да ви избиваме докато спите, продажни прокурори, съдии и подобна измет! ПРЕДАТЕЛИ ДОЛНИ!
  • 17 хаха

    2 0 Отговор
    Айде Митко,тъкмо навреме излизаш-сезона почва ;:))))))))))))).Това ако не е абсурдна държава здраве да е.