Отидете към основна версия

8 756 182

Бойко Борисов: Искат да ни съборят от власт

  • герб-
  • бойко борисов-
  • корупция

Ако не ви светне червена лампичка, ще ви светна синя, заяви премиерът

Снимка: БГНЕС

Искат да ни съборят от власт, те са борят за власт, ние искаме да направим живота на хората по-добър. Това каза министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на Национална предизборна среща на ГЕРБ, предаде „Фокус“. „На всяка душа, на всеки човек трябва да му помогнем, защото имаме ресурс да му помогнем. Всеки един трябва да се замисли, защо ни избраха преди 10 години, защо ни връщаха толкова пъти и къде е грешката. Трябва да си я поправим на мига“, заяви Борисов.

„Най-корумпираните хора говорят за корупция в момента“, изтъкна Борисов. „Само като ги чуете, трябва до след час да имате реакция, защото знам, че сте по презумпция невинни. Ако има грешка, веднага да се поправи. Излизате казвате – да, мислихме го едно, излезе друго, ще го поправим“, поясни той. „Ежедневната връзка с човека, с хората и всички останали. Искат да ни съборят от власт. Те са борят за власт. Ние искаме да направим живота на хората по-добър“, заяви той. „За това инвестициите са в реалната сфера, заводи и икономика. За това вие знаете по регионите са истински живи инвестиции, които докараха до там, че няма работна ръка“, посочи министър-председателят. „Като се замислите колко неща сме решили, а слизаме на долу, хората искат справедливост“, заяви още той.

„Създадохме ГЕРБ, народът ни даваше доверие избор след избор. В голямата си част го защитихме. В какви условия създадохме ГЕРБ – тогава опонентите ни бяха министри. Народът искаше да се отърве от Тройната коалиция, за това избраха нас“, припомни той.

„Направихме доста повече, отколкото една партия може да направи. То беше лесно, защото преди нас не бяха правили нищо“, заяви Бойко Борисов. „Бързо забравиха хората какво сме направили, защото го направихме бързо. И за това бързо забравиха“, коментира лидерът на ГЕРБ. „Не трябва да седнем на мисълта за резултатите, които сме постигнали и здравите структури“, посочи той. „Ако тръгна по градовете, кмет по кмет, няма град без нещо, което не е направено“, каза Борисов. „В същото време сме толкова силни, а ви няма имунитета и съпротивителната сила“, се обърна той към политическия елит на ГЕРБ.

„Хората искат справедливост, не обичат елитарни партии и хора. Трябва да внимаваме много дали не сме се превърнали в нещо такова, ако не сме, да не го допускаме. Търсим, търсим депутати, тук там, накрая гледам винаги Тома Биков. Или ако Цветан Цветанов го изваждам да говори, той и още двама-трима. Да не кажа същото и за министрите. Томислав Дончев, Владислав Горанов и още двама трима има, с които работя ежедневно. Другите трябва да ги търсят, за да излязат и да си защитят темата“, посочи Борисов. „Да не говорим за случаите, когато министри, кметове и депутати си прехвърляте вина едни на други – кой печели от това?“, попита той. „Министрите не доглеждат това, което вкарват в парламента, защото мислят, че ще го поправи. Само че точно там влизаме в гнездото на осите. То трудно се поправя, Цветан Цветанов трябва да полага висш пилотаж, много обича с пилоти да се надговаря, за да ни поправи, когато сме пуснали откровени глупости“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Да не говорим за кметовете, направиха ви активна кампания за санирането. Показаха, че 2-3 блока протекли по време на строеж“, посочи Бойко Борисов. „Ако не е вярно, защо си мълчите- защо не се съпротивите“, попита той кметовете на ГЕРБ. „Няма да пусна пари за саниране, докато не видя това. Вие мислите, че всичко е лесно, а то не е“, заяви Борисов. „Къде ни е съпротивителната сила, или първата дама излиза нахейтва ви и трябва да излиза Тома Биков като дежурен и да отговаря“, коментира той. „Задавам си за мен въпроса защо все още сме и първа политическа сила. Защо обаче подкрепата ни намалява?“, каза лидерът на ГЕРБ. „Ще кажете износваме се, безспорно. От първото правителство министри сме само аз и Томислав Дончев, никой друг“, допълни той. „Ако не си почистите къщичките по места, това ще избие. Дали в суджук или в нещо друго, това ще падне върху партията и върху нас“, каза още Борисов.

„Хората трябва да ни дадат голямо доверие само ако разберат, че сме си взели поука от наши слабости. Няма значение кой е, пише се на ГЕРБ, всяко петно“, коментира той. „Чуйте ме, обичам ви, но не е даденост това. Факт е, че БСП с тези провалени политици, гонени от управлението, ни доближават“, обърна се той към членовете на ГЕРБ. „Ако не ви светне червена лампичка, ще ви светна синя“, посочи Борисов.

По повод Брекзит, лидерът на ГЕРБ посочи: „Полагаме огромни усилия да се подготвим за Брекзит. Въобще не съм оптимист. И на Съвета помолих колегите ЕП да изчака с гласуването, първо да мине в британския парламент“. „Трябва да сме готови за всякакъв сценарий, и за визов. Дай Боже, да се вразумят“, каза Борисов. „Това ще бъде тежка катастрофа за Европа“, обяви той.

Парламентът ни е дал право да преговаряме за най-доброто и когато приключат преговорите ще кажем при какви условия може да се вземе най-доброто. Ако не може да се вземем най-доброто, ще вземем каквото можем да си позволим. Това заяви министър-председателят във връзка с преговорите за нов боен самолет. „От събраните приходи, с които сме на излишък, ние харчим толкова, колкото изкарва държавата и в същото време не задлъжняваме повече от това“, подчерта министър-председателят. По думите му преди е имало обвинения, че ГЕРБ е взел дълг и е задлъжнял следващите поколения, но подчерта, че тогава той е бил 27%, а сега е 20%, като външен дълг с бюджетен излишък. „Когато дойде ГЕРБ на власт, ни отпускат всички фондовете и години наред си работят. Всеки, който разбира от европейска политика, знае, че тя се води на много нива, и много често получаваш уязвимост за съвсем друго нещо. Държавите, които дават големите пари в Европа, като Германия, Холандия и Франция, имат своите правила и изисквания“, заяви Борисов, като благодари на военния министър Красимир Каракачанов, който е положил усиля за сделките за въоръжението на България.

„Правилата и начините, по които се управлява Европейският съюз, изискват толерантност и внимание и всичко, което го има и на втори план. Водещият кандидат на ЕНП Манфред Вебер знае, че когато искаме да имаме силна подкрепа от всички държави, които членуваме в ЕНП, трябва първо да се проверява даден сигнал и тогава да се реагира“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове