Отидете към основна версия

1 864 8

Дянков мести чиновници и в Благоевград?

  • симеон дянков-
  • административна реформа-
  • провинция-
  • администрация

Окончателното решение за преместването на администрацията извън София ще вземе Бойко Борисов

Снимка: БГНЕС

Финансовият министър Симеон Дянков се застъпи от Благоевград за идеята част от държавната администрация да бъде преместена в провинцията. Очаква се до месец тази реформа да стартира. Още преди дни Факти.бг научи, че подобно нещо се обсъжда - централата на Агенция „Митници” да бъде разположена в Русе, а Централното управление на НАП във Велико Търново.

Ако пилотният проект е успешен, ще се готви и извеждането на министерства. Планира се в неделя премиерът Бойко Борисов да вземе окончателно решение.

„Държавни служители от София идват в Благоевград. Административната децентрализация е положителна стъпка и ще оживи големи областни градове, какъвто е Благоевград”, каза Дянков, но разкри коя точно администрация ще се премести в югозападния град, предаде местната информационна агенция „Е-79”.
В Благоевград той се срещна с ръководството на областната управа и представители на бизнеса.

Дянков имаше подобни идеи за децентрализация още през 2009 година, след което се замълча и се заговори, че това щяло да коства доста средства.

Звучи невероятно, звучи като виц, но  още тогава служители на администрацията повярваха и се притесниха какво ги очаква.

По-късно се появи информацията, че заместник-министърът по туризма Иво Маринов да се премести с администрацията в Пловдив. Там вече се ремонтирала сграда, която е до Римския стадион, съобщи вестник „24 часа” . Пренасянето се очаквало да стане есента. Първоначално чиновниците всеки ден ще пътуват от София до Пловдив и ще се извозват обратно.

На какъв етап е идеята политическото й говорене и експертната фаза, предимствата и недостатъците по този проект, кой кога и къде ще се мести може да каже само самият министър на финансите.

Факти.бг потърси неговия говорител Бетина Жотева, която попитахме вярно ли е все пак, че административната реформа влиза в сила и какви са финансовите й параметри, ето как отговори този път тя: „Нищо не мога да потвърдя за съжаление. Нищо не знам”. След което телефона даде свободен сигнал.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини