Last news in Fakti

27 Април, 2012 21:16 1 856 8

Дянков мести чиновници и в Благоевград?

  • симеон дянков-
  • административна реформа-
  • провинция-
  • администрация

Окончателното решение за преместването на администрацията извън София ще вземе Бойко Борисов

Дянков мести чиновници и в Благоевград? - 1
Снимка: БГНЕС

Финансовият министър Симеон Дянков се застъпи от Благоевград за идеята част от държавната администрация да бъде преместена в провинцията. Очаква се до месец тази реформа да стартира. Още преди дни Факти.бг научи, че подобно нещо се обсъжда - централата на Агенция „Митници” да бъде разположена в Русе, а Централното управление на НАП във Велико Търново.

Ако пилотният проект е успешен, ще се готви и извеждането на министерства. Планира се в неделя премиерът Бойко Борисов да вземе окончателно решение.

„Държавни служители от София идват в Благоевград. Административната децентрализация е положителна стъпка и ще оживи големи областни градове, какъвто е Благоевград”, каза Дянков, но разкри коя точно администрация ще се премести в югозападния град, предаде местната информационна агенция „Е-79”.
В Благоевград той се срещна с ръководството на областната управа и представители на бизнеса.

Дянков имаше подобни идеи за децентрализация още през 2009 година, след което се замълча и се заговори, че това щяло да коства доста средства.

Звучи невероятно, звучи като виц, но  още тогава служители на администрацията повярваха и се притесниха какво ги очаква.

По-късно се появи информацията, че заместник-министърът по туризма Иво Маринов да се премести с администрацията в Пловдив. Там вече се ремонтирала сграда, която е до Римския стадион, съобщи вестник „24 часа” . Пренасянето се очаквало да стане есента. Първоначално чиновниците всеки ден ще пътуват от София до Пловдив и ще се извозват обратно.

На какъв етап е идеята политическото й говорене и експертната фаза, предимствата и недостатъците по този проект, кой кога и къде ще се мести може да каже само самият министър на финансите.

Факти.бг потърси неговия говорител Бетина Жотева, която попитахме вярно ли е все пак, че административната реформа влиза в сила и какви са финансовите й параметри, ето как отговори този път тя: „Нищо не мога да потвърдя за съжаление. Нищо не знам”. След което телефона даде свободен сигнал.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Котарака

    0 0 Отговор
    Давай Дянка.Унищожи тая прогнила държава.Много те бива.
  • 2 junker

    0 0 Отговор
    "Столица на Р България е гр. София"
    Конституция на Р България
    За тия младички глобалистични от...ки некомпетентността съчетана с върхова арогантност е върховно постижение на личностното развитие и ключ за финансов и личен успех... За този продукт ""Съвременен свят" ние не сме без никакъв принос.... Сега просто само ни остана да си седим в собствените изпражнения и ги разплискваме навсякъде в лунатичен смях и празен поглед ХАХАХАХАХАХАХАХАХ
  • 3 Петър

    0 0 Отговор
    Както казах и преди, без да съм привърженик на ГЕРБ, идеята заслужава само адмирации! Много плюсове, а разходите не са чак толкова -- нали сградите в София ще се отдадат под наем или ще се предоставят на други институции.
    Ако няма живот в провинцията няма и в Сф - нали всички плащаме данъци.
  • 4 Alek

    0 0 Отговор
    Безумна идея.София е столица и винаги ще баде. София е един от най старите и развити градове на балканите на патя за цариград идеята е безумно тзпа и недомислена не се блудете.

    Коментиран от #6

  • 5 konsa

    0 0 Отговор
    Тази идея трябваше да стане реалност още преди години.Все пак,браво Дянков.Страната е твърде централизирана и никъде не е казано,че всичко трябва да е в София.Децентрализацията ще повлия на стандарта на живот и в провинцията.Ще се стимулират малки градове да се развиват.

    Коментиран от #7

  • 6 Jesika

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Alek":

    @4 Идеята може да ти се струва безумна, но правописът ти е още по-безумен!
  • 7 Jesika

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "konsa":

    @5
  • 8 София не е България

    0 0 Отговор
    Няма развита страна в света с такава дива централизация, каквато е в България. Много правилна стъпка.