Last news in Fakti

2 Май, 2012 11:07 1 156 3

До следващото лято местят около 20 агенции в страната

  • дянков-
  • агенции-
  • административна реформа

Освиркаха Дянков на конгреса на КНСБ

До следващото лято местят около 20 агенции в страната - 1
Снимка: БГНЕС

До следващото лято около 20 административни структури ще бъдат преместени от София към другите големи градове в страната, заяви вицепремиерът и председател на Съвета по административна реформа Симеон Дянков, предаде БГНЕС.

Общо около 20 агенции искаме да преместим, обясни Дянков. Първата вълна от преместване на някои държавни структури ще бъде през септември-октомври тази година, а следващата вълна ще бъде през април 2013 година. Те ще бъдат преместени в Благоевград, Пловдив, Русе, Велико Търново, Варна, Бургас.

"Това ще съживи големите градове, в които има университети, в които има административен капацитет, така този капацитет ще може да се запази и хората няма да идват изцяло към София. По този начин ще има разнообразие на мнения, например, какво е необходимо за туризма. Ако само се стои в София, ще имаш един поглед върху нещата, но ако администраторите се пръснат из страната ще имаме много по-разнообразен поглед върху това, което е необходимо за икономиката", коментира вицепремиерът. Дянков няма притеснения, че в градовете, в които държавните структури ще бъдат преместени, няма да има нужния административен капацитет.

"Минималната работна заплата се увеличи с 22 %, а инфлацията се е увеличила с 8 % от началото на кризата, така че има реален растеж", изтъкна Дянков. Финансовият министър е оптимист, че и пенсиите, и заплатите могат да се увеличат през следващата година. Симеон Дянков дойде на конгреса на КНСБ, но когато присъстващите в залата разбраха, че и той е там, последва освиркване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лостов

    1 0 Отговор
    С увеличената с 22% мрз може да си купиш 50% по-МАЛКО бензин, нищо че инфлацията е "само" 8%
  • 2 Kvo da kaja ...

    0 0 Отговор
    Т...НАРИ СТЕ БЕ !!! Боко е най-голямата т...нарщина видяна от българи. Подкрепяйте го още. Всичко си заслужаваме. При тези цени на гориво и по магазините, си стоите в къщи - значи ви е добре.
  • 3 conejos

    0 0 Отговор
    Да бе! Че то сега и ИА Морска администрация е в София, ИА Рибарство и аквакултури на Искъра. Хи-хи-хи! Най-после нещо умно! Ама като загубят изборите пок ще ги върнат в София.