Отидете към основна версия

1 402 0

Борисов: БСП да чуе Първанов за черния пиар

  • бсп-
  • георги първанов-
  • черен пиар-
  • бойко борисов
Снимка: БГНЕС

БСП да обърне внимание на това, което казва Първанов, че 1 милион лева са дадени за черен пиар срещу него – това препоръча премиерът Бойко Борисов в предаването „Нека говорят” на бТВ. Борисов заяви, че е потърпевш от черен пиар във всички избори, а ако бил съпартиец на Първанов, щял да се ужаси от думите му.

„Вече един от тях го казва, бившият президент го казва, на това трябва да се обърне внимание. Да се съберат и да видят – откъде са тези пари за този черен пиар и дали не са пак от Хохегер”, заяви Борисов и направи препратка към червената депутатка Корнелия Нинова.

„Корнелия Нинова би трябвало да го покани, да се срещне с парламентарната група на БСП и да каже – кой е дал тези пари, на кои медии са дадени и т.н. Аз на нея не й давам оценка, ходи с прекрасни тоалети, изпитвам уважение към нея”, продължи Борисов и уточни, че не взема страна по отношение на лидерската битка в партията.

Премиерът коментира и акцията срещу измами с ДДС в сектор „захар” и замесения бизнесмен Гриша Ганчев, чийто син бе арестуван. „Мога да уверя г-н Ганчев, че никой няма да бъде пожален по веригата, по която вървят в момента прокуратурата и МВР”, заяви той.

Относно мистериозното изчезване на дупнишките бизнесмени Братя Галеви, премиерът повтори тезата си, че е въпрос на време преди да излежат присъдите си в затвора. „Независимо от това къде се крият, искам да кажа ясно, че те ще бъдат заловени, където и да са. Нека да бъде ясно това”, отсече той. "Това, че ги няма в момента, утежнява положението им, защото рано или късно ще бъдат задържани. Интерпол, Европол ще ги открият и ще излежават присъдите си при по-тежки условия", заяви премиерът, който поздрави съдебната система за осъдителните присъди на Галеви.

Борисов отново припомни, че трябва да пазим финансова стабилност, давайки за Гърция за антипод. „Искам с тях да покажа на хората, докъде можем да стигнем, ако започнем да увеличаваме парите за заплати”, заяви той.

Ние сме за растеж, но първо икономиката трябва да порасне. Скоро започваме вдигането на пенсиите, на заплатите”, каза Борисов, но подчерта, че „трябва да харчим толкова, колкото произвеждаме”.

Имаме един много положителен пример какво се случва, когато не се спазва финансова дисциплина – Гърция. Виждате какви партии влизат в техния парламент, политическа криза, спират им парите. Съжалявам, че ги давам за пример, искам да се оправят бързо, те са наши съседи, каза Бойко Борисов.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини