Last news in Fakti

16 Май, 2012 13:28 958 3

Сергей Станишев: БСП е алтернатива на ГЕРБ

  • сергей станишев-
  • бсп-
  • позитано

Ние сме длъжни да бъдем единни и консолидирани в битката срещу управлението на ГЕРБ, което проваля България. Изминалите месеци поставиха на изпитание всички нас.

Това каза председателят на НС на БСП Сергей Станишев в обръщение преди заседанието на 48-конгрес на партията.

Той се обърна към делегатите на конгреса с призива: "Нека всеки от нас бъде на висотата на общата ни отговорност – да бъде ясен и категоричен. България очаква от нас алтернатива на сегашното управление. БСП очаква от нас да посочим пътя на развитието на партията като европейска, социалистическа партия". Станишев призова за сериозен и задълбочен дебат, за да се вземат отговорни, категорични, смислени и разбираеми решения. "Призовавам към запазването на добрия тон и спокойствието, които с малки изключения са характерни за атмосферата в нашата партия. Убеден съм, че както винаги в решаващи моменти българските социалисти ще бъдат на висота".

Станишев подчерта, че нагнетяването на напрежение, изпускането на нерви, заплахите не са постигнали своя ефект. Според него ефект не е постигнало и говоренето, което е обезценявало свършеното от всички социалисти. "БСП отива на конгреса с ясно разбиране за своята отговорност и за важността на решенията, които трябва да вземе. Защото България очаква от нас да покажем алтернатива на досегашното статукво. Да покажем сила, отговорност и желание за промяна", каза Станишев.

Още в самото начало на обръщението си Сергей Станишев се обърна към всички социалисти с благодарност за идеите в дискусията им за политиката, която трябва да провежда БСП. Той им благодари и за "толерантността да преживеят огромен натиск, без да проявят агресия, за устойчивостта и спокойствието пред заплахите за разединение, за мъдростта и разума при вземането на решенията".

Сергей Станишев подчерта, че делегатите на конгреса имат "честта и отговорността за решенията, които ще вземат". "Призовавам всички да бъдем на висотата на очакванията и на задачите, които ни предстоят", изтъкна лидерът на БСП. Той подчерта, че "днес цяла България нас гледа". "Нашата отговорност действително е голяма. Трябва да покажем, че БСП ще излезе от конгреса не само консолидирана, но и вдъхновена за една трудна предстояща битка с ГЕРБ. Имаме задължението 48-ят конгрес да даде импулс за победа на парламентарните избори, а също така, което е още по-важно, да даде перспектива на страната и на всеки български гражданин", посочи Станишев.

В края на обръщението си той пожела успех на конгреса и подчерта, че "от него зависи и мястото на БСП в България и това дали БСП ще бъде част от надигащата се в Европа лява вълна". Сергей Станишев изтъкна, че за последните 6 месеца в 5 европейски страни социалисти оглавиха изпълнителната власт. "Ние трябва да докажем и да извървим пътя БСП да бъде част от промяната в ЕС. Най – вече от нас зависи и надеждата за промяна в България в следващия управленски мандат", така приключи обръщението на основния кандидат за лидер на партията на предстоящия конгрес на БСП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ahaha

    0 1 Отговор
    kato i na dvama vi s boiko ba6ta vi se kazva bai to6o kakva alternativa ste be komunisti4eski vruzkarski sovietski agenturni hrantutnizi!?!
  • 2 наш

    1 0 Отговор
    лелеееее що думи що нещо и .....пак нищо.абе кой и как ги е образовал тези хора.може ли със години да говориш и нищто да не казваш и пак да си председател дори на бсп.никаква конкретика никаква равносметка или реални решения на проблемите ...е така и аз мога да ви лъжа...срамота и безочие...
  • 3 ВИП АМГ

    1 0 Отговор
    nagliat Stanishev da vzeme dase gramne.