Отидете към основна версия

2 597 48

Нинова: Кабинетът "Борисов 3" е вреден за България

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • парламент-
  • правителство

БСП ще работи за свалянето на премиера

Започваме и тази сесия с криза, с поредната девета смяна на министър. Това каза председателят на ПГ на "БСП за България" Корнелия Нинова в декларация от името на парламентарната група на социалистите по повод новата парламентарна сесия.

Започваме с криза с водоснабдяването, близо 500 000 българи са на режим на водата, 100-хиляден град е изправен пред избора работа или вода. Три пъти за 10 години се повишиха цените на водата – народът плати стотици милиони за безводие и мръсна вода. България се превърна в сметище на света. Мафията печели милиони на гърба на народа пред погледа на българските власти, а може би и в съучастие с тях. Управителят на НЗОК заговори за лобизъм в здравната система, тол системата е на път да се провали, африканската чума по свинете доведе до огромен скок в цената на месото, предупреждават ни, че ще расте цената на водата, увеличават се местни данъци и такси. Защо стигнахме дотук? Защото в продължение на 10 години в управлението на ГЕРБ се приемаха закони в името на печалбата на малцина на на гърба на мнозинството, заради безхаберие, некомпетентност, заяви Нинова.

За 10 години превърнахте политиката в търговия и плащате собственото си спокойствие с парите на хората – но не за да има развитие на страната, а самоцелно да се запази властта, обърна се тя към ГЕРБ. След 10 години и този модел се изчерпва, системите започват да гърмят една след друга, вкарвате държавата от криза в криза, гасите пожари, които сами подпалвате, но управлението не е гасене на пожари. Вместо стабилност и развитие, които обещавахте, има хаос и застой, подчерта лидерът на БСП.

Не вярвайте, че БСП влиза в договорки за крепене на това правителство. Ние работим за сваляне на този кабинет и на това управление. То освен безхаберно и некомпетентно, е вредно за България. Нямало алтернатива? Винаги има алтернатива – от години предлагаме друг здравен, социален, образователен модел, друг модел на борба с корупцията, в който не държавата си избира проверяващите. Сега управляващите казват, че искат консенсус по стратегическите за държавата въпроси. Това е компромис, когато са притиснати в ъгъла. Никога подадената от нас ръка по тези теми не е била приемана, коментира социалистката.

Промяната в България преминава през промяна на управлението. Обръщам се към другите парламентарни партии, които са в опозиция, към извънпарламентарните партии, към гражданските сдружения - всеки от нас тича по своята писта и е силен на нея, но е слаб, защото е сам. Всеки от нас има кадърни и почтени хора – нека се опрем на тях. Имаме една идея – да променим това управление и да гарантираме растеж, стабилност и благополучие на българския народ, завърши Корнелия Нинова.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 14 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове