Отидете към основна версия

32 932 132

БОЕЦ: Пеевски наложи контрол върху протестите чрез "Отровното трио", хората на Радев и Манолова

  • георги георгиев-
  • боец-
  • отровно трио-
  • отровното трио-
  • николай хаджигенов-
  • арман бабикян-
  • проф. велислав минеков

Георги Георгиев е отказал сдружението му да участва в "политически Франкенщайн, имащ за цел единствено да обслужи властовите апетити на шепа хора и в крайна сметка да запази статуквото"

Едно от разпознаваемите лица на протестите срещу статуквото в България – Георги Георгиев от гражданското сдружение БОЕЦ, обвини "Отровното трио" в саботаж на демонстрациите срещу властта. Според Георгиев депутатът от ДПС Делян Пеевски е успял да наложи успешно контрол върху протестите срещу правителството и съдебната власт, а чрез "Отровното трио", "хората на Радев и Манолова" са били изолирани и отстранени всички останали поддръжници на недоволството.

Ето и цялата позиция на Георгиев:

ТРЯБВА да се знае!

Казал съм всичко, което касае протестите и събитията с участието на БОЕЦ това лято. Важно е, защото истината е над всеки, защото не трябва да позволяваме да бъдем лъгани и не трябва да повтаряме грешките си.

Всички помните събитията от юли 2020 г. Три неща се заредиха и предопределиха всичко случило се.

ПЪРВО - в края на юни БОЕЦ обявихме Национален граждански протест за 16.07 пред МС. Повод бяха скандалите със снимките и пачките и в онзи момент никой друг не мислеше за протести, макар и да получихме широка подкрепа и повлякохме крак.

ВТОРО - акцията на Христо Иванов от 07.08 на Росенец и обявената последваща гражданска акция на Росенец за 11.07 - събота.

ТРЕТО - нахлуването на прокуратурата в президентството на 09.07.

Това, което НЕ ЗНАЕТЕ е, че от "Отровното трио" знаеха ден по-рано за влизането на прокуратурата в президентството.

Разказвал съм за поканата им към БОЕЦ отпреди протестите да се включим с тях в общ политически проект с Манолова, Трифонов, ВОЛТ, АБВ и тн. и моят категоричен отказ БОЕЦ да участва в подобна подмяна и политически Франкенщайн, имащ за цел единствено да обслужи властовите апетити на шепа хора и в крайна сметка да запази статуквото. Въпреки това им казах - "Дайте да свалим Буда и Гешев, а това, за което говорите, е следващия разговор. Първо да съборим дебелите".

В деня преди нахлуването на каскетите в президентството имах дело във Видин, по което по собствено желание мой защитник стана Николай Хаджигенов. Същия ден имахме уговорка за точен час да се видим пред съда, беше важно разпоредително заседание и тн. И той просто не се яви.

Не се яви и през август на следващото заседание, като междувременно ме блокира, не ми вдигаше телефона и се криеше и бягаше от мен на площада.

Хаджигенов не се яви на делото ми, но заедно с Арман и Минеков бяха час след влизането на каскетите в президентството пред самото президентство в "защита на Радев и институцията".

Тогава се чух и разговарях и с тримата, беше ясно, че са знаели и се бяха подготвили, но не знаех защо фокусът им бе Радев. Отговорът им бе - "трябва да защитим институцията и Радев, после ще сваляме и дебелите". Не го приех. И Радев, и институцията имаха достатъчно ресурс, имунитет и сили да се защитят, гражданите имахме нужда от защита и подкрепа в нашата битка срещу мафията!

През тези първи два дни, в които Триото заедно с медиите на властта налагаха протеста като "протест в защита на Радев", БОЕЦ не бяхме там. Ние се стягахме за Росенец в събота и правехме всичко възможно да върнем облика на протестите, като "граждански протести срещу управляващата ни мафия с искане за оставките на Борисов и Гешев". И до събота успяхме!

В това време Хаджигенов подиграваше гражданите за Росенец, че "пичове, с разходки по плажчета не ставало, че трябвало кьотек и тн.", а то взе че стана и гражданите и бойците стъпихме на плажа!

ПОДМЯНАТА!

Още след обявяването на Националният граждански протест на БОЕЦ и акцията от 07.08 на Христо Иванов на Росенец с последвалата нова обявена акция там бе ясно, че протести ще има. Кукловодите на Борисов знаеха, че той си заминава и е въпрос на месеци, а в случая дори на дни. Пеевски не искаше оставка на Буда и нови избори, предизвикани от БОЕЦ или ДБ, като организации извън контрола на мафията. Пеевски иска плавно слизане на Борисов, докато мафията подготвя и реализира своите нови проекти за продължаване на статуквото. И затова взеха инициативата с нахлуването в президентството. Първо, така изкривиха и подмениха протестите, представяйки ги като конфликт по линията Борисов - Радев и второ - вкарваха свои контролиращи фактори в протестите, за да държат събитията до ръба на безопасност и контрол: от чисто технически - мощно озвучаване, до класически медийни - тотално манипулативно отразяване. За сравнение - през цялата 2020г. - НИТО ЕДИН представител на БОЕЦ нито веднъж не е гостувал в нито една "национална телевизия" - БНТ, НОВА, или БТВ! Нито веднъж. В същото време Триото, Манолова и всички останали "протестиращи" имаха пълен медиен комфорт и отразяване от сутрин до вечер по всички медийни канали на властта.

Предполагам, че в тези процеси свързващото звено бе Манолова и вероятно Арман. Той се изживява, като манипулатор и сценарист. Така и не го приех за близък. Докато Николай и Минеков наричах свои приятели и съм споделял с тях през годините плановете и тайните на БОЕЦ, защитавахме ги и подкрепяхме, то Арман го приемах заради тях и неговото предателство не ми тежи.

Хаджигенов не е стратег, той е по скоро нарцис, алчен и отровен от вируса на властта човек, а Минеков бе полезният идиот.

Пеевски обаче успя да наложи и то успешно контрол върху протестите, като чрез триото и хората на Радев и Манолова бяха изолирани и отстранени всички останали. Те не искаха оставката на Борисов, тяхна цел бе да създадат задкулисно и прикрито политическият си проект и затова поставяха себе си във фокуса, а не оставката на Буда и Гешев.

Затова и саботираха протеста на БОЕЦ на 16.07., когато имахме шанс да съборим Буда! Това бе подмяната и предателството, след което всичко реално приключи, въпреки продължилите още два месеца протести.

Не вярвам триото да са заговорничели с Пеевски директно от самото начало. Дори си мисля, че са вярвали, че вършат нещо добро, но другите са глупаци и не го разбират, самоопиянени от моментната слава. По скоро бяха поставени под контрол без съпротива, като им дадоха да "командват парада". Манолова вероятно е връзката. Радев също бе част от манипулацията и самият той съм сигурен, че не знаеше къде се намира и какво се случва в първите месеци. И когато се усети, че е използван, се оттегли на секундата. Слави също се усети, той е по-скоро от групата на Буда, а не на Пеевски, но има възможност все още да демонстрира, че е "самостоятелен играч". Но не е.

Радев имаше своите силни изказвания и включвания и нищо повече. Липса на действия, липса на кураж за реална съпротива срещу мафията, липса на идеи и истинска борба.

През всичките тези месеци БОЕЦ си следвахме пътя и бе важно да не позволим гражданите да бъдат излъгани отново. Всеки ден бяхме на площадите и държахме блокадата на Орлов мост, от където палехме искрите на блокадите из цялата страна. Акции-изненади, протести, блокади на БНТ и институции, протести пред "Осемтте джуджета", дела, сигнали и тн. ежедневни инициативи.

И продължаваме. Публикуваният от БОЕЦ Граждански Манифест с посочените цели е все по актуален. Електронно дистанционно гласуване, Закон за Лустрацията, граждански контрол върху управлението, нов Изборен кодекс, активно действащо гражданско общество в България и отстраняване на мафията от властта - ето част от целите. БОЕЦ не се борим за властта, няма да ни видите в депутатски листи, или министерски списъци. Нашата битка е на гражданският фронт и там е силата ни, като граждани-бойци!

И продължаваме и вярвам, че ми жена да се преборим със злото. Стъпка по стъпка, последователно, фокусирано, с жертвоготовност и принципност. Това е начинът. Имайте вяра!

21.12.2020 г.

Георги Георгиев - БОЕЦ

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 135 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове