Отидете към основна версия

14 476 56

Христо Иванов: В Русия е офицер от КГБ, в България е пожарникар (ВИДЕО)

  • христо иванов-
  • демократична българия-
  • бойко борисов-
  • мата хари-
  • власт-
  • корупция-
  • русия

Иванов сравни ситуацията у нас със случващото се в Русия. По думите му там цялата корупционна империя се състои от приятели от детинство, жени и колеги по служба

Христо Иванов, кадър: ''Честно казано с Люба Кулезич''

Не е важно коя е Мата Хари. Важно е, че тя е връзката с въпроса защо българската прокуратура прикрива разследването как Борисов се е сдобил с тези пари. Става въпрос за това, че властта в България е превърната в кухненска пошлост, битовизъм на кръг лица. Когато ги попиташ за това, започваш да изглеждаш като част от тази пошлост''. Това заяви съпредседателят на ''Демократична България'' Христо Иванов. Той бе гост в предаването "Честно казано с Люба Кулезич" по телевизия Евроком.

Иванов призна, че сюжетът е поевтинял, но въпросът не е в междуличностните взаимоотношения, а в това, което стои зад тях.

"Имаме приватизация на властта в България. Тя трябва да е публична, отчетна и прозрачна. Това е превърнато в бащиния, която се консумира частно. Тя включва изграждането на такива неща край Росенец. Включва приятелски кръгове, в които властта, парите и прочее са разменна монета. Но това е нашият живот. Изобщо не говоря за историята на това безчестие. Тя е много дълга. Реалността е, че когато имаш приватизация на властта, когато тя започне да се консумира така това залага поевтиняването на сюжетите", посочи политикът.

Той сравни ситуацията у нас със случващото се в Русия. По думите му там цялата корупционна империя се състои от приятели от детинство, жени и колеги по служба.

"Това е една камарила, която заедно употребява властта, осребрява я и това доминира техните отношения. В Русия е офицер от КГБ. В България е пожарникар", посочи Иванов.

Той още веднъж заяви, че "Демократична България" е готова със законодателни предложения, с които да се гарантира честността на изборите.

"Някой трябва да вземе и да ги внесе. Готови сме с 12 хиляди излъчвания в 12 хиляди секции и 12 хиляди застъпника. Това е начинът да елиминираме сценарии за подмяна на вота", коментира съпредседателят на "Демократична България".

Той потвърди, че политическото обединение ще се яви самостоятелно на изборите.

''Ние много ясно от самото начало говорим за конкретните политически стъпки и искаме да подадем рецептата за това как страната може да се рестартира. Нашата централна политическа цел в този контекст е твърдо да прекратим достъпа до власт на ГЕРБ и ДПС. Предлагаме от юни месец конституционни решения, които се искат от гражданите", припомни Христо Иванов.

''Ние ще посрещнем опитите за изпързаляне, подигравките и атаките, за да има промяна в страната ни. Това, че не сме намерили общ език с "Отровното трио" не значи, че ние няма да работим заедно срещу статуквото'', каза още той.

Той призова ГЕРБ да не подкрепя промените в Закона за рибарството, внесени от 8 депутати от управляващата партия, тъй като текстовете целят да узаконят постройките на почетния председател на ДПС Ахмед Доган на плажа „Росенец“

Целия разговор между Люба Кулезич и Христо Иванов можете да изгледате във видеото след 40:28:

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 45 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове